Voormalig Vapiano-pand ingericht tot pop-up expo

Voormalig Vapiano-pand ingericht tot pop-up expo

De pop-up expo Kunst is Leuk (2019) in Almere Centrum krijgt een vervolg. Onder het motto Kunst is Leuker dan Stickers transformeren de Almeerse kunstenaars Foktje Verhoef en Anke Portier nu het voormalige Vapiano-pand aan de Schutterstraat tot een pop-up expositieruimte. Zodra de lockdown is opgeheven kan iedereen er binnenlopen om werk van verschillende lokale kunstenaars te bewonderen.

We willen kunst dichter bij de mensen brengen en laten zien dat kunst niet hoogdravend hoeft te zijn, maar ook gewoon leuk is, vertelt Verhoef.

Laagdrempelige kunstervaring

Verhoef en Portier zijn ervan overtuigd dat kunst iets bij mensen teweeg kan brengen, omdat het een universele taal spreekt. “Wij willen graag meer beeldende kunst in Almere laten zien en vooral ook onder een breder publiek brengen”, aldus Verhoef. “Wij willen een laagdrempelige kunstervaring bieden, middenin het centrum van Almere. Informeel en gratis toegankelijk.”

Na deze eerste pop-up expositie in het pand zullen er wisselende kunstactiviteiten worden georganiseerd op de begane grond, zoals lokale kunst exposities, artist-in-residencies en workshops. “Op de overloop op de eerste verdieping willen we daarnaast flexibele werkplekken creëren voor ondernemers en organisaties.”

De werken die tentoongesteld worden zijn heel divers. Van graffitikunst van Kasper Jongejan, tekeningen van Ko van Velsen en jasjes met gepersonaliseerde kunst van Manpowerr, tot digitale kunst van Burnie1100 en gesproken animaties van kunstcollectief Freymenn. Verder is werk te zien van Trudie Canwood, Mannie Krak en de 16-jarige Nova Eeman, die vorig jaar de Kunstbende Flevoland won in de categorie Expo.

Lees het hele artikel op Almere Deze Week.

Miriam

Ik werk als leesconsulent bij de nieuwe bibliotheek Almere en als projectleider voor JonginAlmere. Ik houd van mountainbiken, lees veel en ga graag naar concerten.

Gerelateerde berichten

Recensie: In The Heights

Recensie: In The Heights

Recensie: ONT-MOET van Theatergroep SubSub

Recensie: ONT-MOET van Theatergroep SubSub

Enter Almere-Haven zoekt helpende handen

Enter Almere-Haven zoekt helpende handen

Interviews met de acteurs van ONT-MOET!

Interviews met de acteurs van ONT-MOET!