Online jongerenplatform JonginAlmere is vernieuwd

Online jongerenplatform JonginAlmere is vernieuwd

De website www.jonginalmere.nl is helemaal vernieuwd met een kleurrijke huisstijl, inhoud en een nieuw logo. JonginAlmere is een website van, voor en door jongeren. Zij kunnen hier terecht voor informatie over onderwerpen zoals gezondheid, onderwijs, sport, seks en uitgaan in Almere.

JonginAlmere is al ruim tien jaar een begrip in Almere, onder de jongeren en onder culturele- en zorginstellingen. Een mooie reden voor een nieuwe online herlancering met een andere look en feel. Jonginalmere.nl is nu een interactief digitaal jongerenplatform geworden, waar zij informatie kunnen halen, de uitagenda van Almere kunnen checken, maar waar zij ook geheel anoniem vragen kunnen stellen via het forum.

Hulp & info, uitagenda, lifestyle en forum

Jongeren kunnen terecht op de website voor informatie zoals onderwijs, 18 en dan, seks, sport en meer. Ze vinden er antwoord op vragen zoals: ‘Waar kan ik in Almere terecht als ik vragen over seks heb?’ ‘Wat moet ik regelen als ik 18 word?’ ‘Wanneer zijn de open dagen in het onderwijs?’ Dit en nog meer kun je allemaal vinden op JonginAlmere. Verder kunnen jongeren ook anoniem vragen aan elkaar stellen via het forum over uiteenlopende onderwerpen.

Van, voor en door jongeren

De website draait op een jongerenredactie: zij schrijven blogs, recensies, gaan langs evenementen als reporter en interviewen theatergezelschappen, bands of jongerenwerkers. De redactie wordt begeleid door de eindredacteur van JonginAlmere. De redactieleden volgen trainingen en workshops zodat de redactieleden zich kunnen ontwikkelen. Er vinden ook redactiebijeenkomsten plaats waarbij onderwerpen voor op de website besproken worden.

 

Lijkt het jou leuk om aan te sluiten bij de redactie? Neem dan vooral contact op met JonginAlmere via het contactformulier op de website.

Miriam

Ik werk als leesconsulent bij de nieuwe bibliotheek Almere en als projectleider voor JonginAlmere. Ik houd van mountainbiken, lees veel en ga graag naar concerten.

Gerelateerde berichten

Recensie: ONT-MOET van Theatergroep SubSub

Recensie: ONT-MOET van Theatergroep SubSub

Enter Almere-Haven zoekt helpende handen

Enter Almere-Haven zoekt helpende handen

Interviews met de acteurs van ONT-MOET!

Interviews met de acteurs van ONT-MOET!

Interview met de acteurs van ONT-MOET

Interview met de acteurs van ONT-MOET