Almeerse scholieren maken enorme muurschildering; ‘leuker dan Zoomlessen’

Almeerse scholieren maken enorme muurschildering; ‘leuker dan Zoomlessen’

Even geen wiskunde of maatschappijleer via Zoom, maar met een kwast in de handen aan de slag. Een groep leerlingen van het Helen Parkhurst uit Almere schildert een grote muurschildering in de Kunstlinie in Almere.

Het kunstwerk is een project van stichting MasterPeace. Er staan over de hele wereld zo’n 170 muren als die in Almere. Het doel: muren creëren die staan voor verbinding. Projectleider Dorothee Meijer kijkt met veel plezier naar de schilderende jongeren. “Er zijn in de wereld heel veel muren die staan voor verdeling. Denk maar aan de muur in de Verenigde Staten of vroeger de Berlijnse Muur. Met dit project willen wij samen met leerlingen muren en de wereld een stukje mooier maken.”

Verbinding

Volgens Meijer is het bijzonder dat er een nieuwe ‘Wall of connection’ in Nederland is bijgekomen. “Dit is de derde muur die wij in Nederland op deze manier schilderen. Het mooie is dat jongeren nadenken over hoe jongeren in verbinding willen staan met de rest van de wereld.”

Drie dagen lang gingen leerlingen van de middelbare school aan de slag met de witte muur. Zij mogen zelf bepalen wat zij op de muur zetten en hebben daar schetsen van gemaakt. Ze worden tijdens het schilderen begeleid door kunstenaar Mahmoud Alnahas. Hij maakt vervolgens van alle schilderingen één geheel.

Het artikel is verder te lezen op Omroep Flevoland.

Miriam

Ik werk als leesconsulent bij de nieuwe bibliotheek Almere en als projectleider voor JonginAlmere. Ik houd van mountainbiken, lees veel en ga graag naar concerten.

Gerelateerde berichten

Recensie: In The Heights

Recensie: In The Heights

Recensie: ONT-MOET van Theatergroep SubSub

Recensie: ONT-MOET van Theatergroep SubSub

Enter Almere-Haven zoekt helpende handen

Enter Almere-Haven zoekt helpende handen

Interviews met de acteurs van ONT-MOET!

Interviews met de acteurs van ONT-MOET!