Recensie: ONT-MOET van Theatergroep SubSub

Recensie: ONT-MOET van Theatergroep SubSub

Hallo lieve lezers,

De langste dag van het jaar is alweer bij ons, de mondkapjes mogen na ruim een jaar bijna overal af, de kroegen en nachtclubs mogen weer op volle toeren draaien!

Voor mij was het vooral erg fijn om weer naar een theatervoorstelling te mogen, ditmaal was ik aanwezig bij de première van ONT-MOET gespeeld door Theatergroep SubSub, hét jongerengezelschap van Almere.

ONT-MOET is een stuk bedacht en geschreven door de spelende jongeren van SubSub zelf en het geeft een prachtige inkijk in onze huidige maatschappij met daarbij sterke herkenningspunten naar het leven tijdens corona maar ook ervoor en zelfs met stof tot nadenken over erna.

Uiteraard kan en ga ik niet teveel verklappen in deze recensie, het is een productie die echt op zichzelf beleefd moet worden, en beleefd is hier dan ook een heel bewuste woordkeuze.

De manier waarop de voorstelling haar vorm heeft gekregen binnen De Voetnoot, het gebouw waar je een hoop van ziet gedurende de voorstelling, is heel knap gedaan en voegt buiten extra veiligheid voor de gasten ook een leuke afwisselende theaterbeleving.

Deze verrassende voorstelling geeft een verfrissende inkijk in verschillende facetten van mentale gezondheid en maatschappelijke beeldvorming waarbij ik persoonlijk geloof dat het belangrijke gesprekken kan aanknopen die diverse generaties zal overkoepelen.

Het feit dat alle scripts geschreven zijn door de spelers zelf zorgt ook voor een leuke afwisseling in de speelstijlen binnen de voorstelling, zo is er voor iedereen wel iets herkenbaars of moois. Persoonlijk vond ik de ‘’verf-act’’ met kop en schouders boven de andere acts uit steken, waarbij met simpele tekst toch een belangrijke boodschap goed uit de verf kwam.

Dit zeker niet ten nadele van de andere stukken binnen de voorstelling, ieder speel duo heeft een steengoed stuk geschreven en het heeft hier puur betrekking op persoonlijke smaak.

Mijn complimenten voor alle spelers voor het creëren van een geweldige voorstelling en ik ben zeer benieuwd wat SubSub ons in de toekomst zal brengen.

Voor nu; ga deze voorstelling zien nu deze nog draait en tot de volgende keer!

Simon

25 jaar. Liefhebber van musicals, lekker eten en politiek.

Gerelateerde berichten

Recensie: In The Heights

Recensie: In The Heights

Enter Almere-Haven zoekt helpende handen

Enter Almere-Haven zoekt helpende handen

Interviews met de acteurs van ONT-MOET!

Interviews met de acteurs van ONT-MOET!

Interview met de acteurs van ONT-MOET

Interview met de acteurs van ONT-MOET