Urban Culture & Street Art: StreetCred

Datum en Tijd
5 februari 2022 - 31 juli 2022
Hele dag

Locatie
Kunstlinie


Met StreetCred viert Kunstlinie negen maanden lang de rauwe schoonheid van Urban Culture en Street Art. Het project bestaat uit een uitgebreid interactief publieksprogramma waaronder een skate event, diverse pop-up bars, een StreetArtLab met workshops en filmvertoningen en de Urban City Games.

Een bomvol programma, voor ieder wat wils

Omdat de verscheidenheid aan subculturen binnen urban culture groot is, onderzoekt StreetCred zo veel mogelijk vormen. Urban culture is een levendig fenomeen, dus interactieve onderdelen vormen een kernonderdeel van het project. Zo zijn we op woensdag 20 oktober 2021 afgetrapt met een skate event in de Grote Zaal van Kunstlinie in samenwerking met Skate Days.

StreetCred brengt ook het StreetArtLab waar je op woensdagmiddagen mee kunt doen met één van de workshops op het gebied van magazines maken, spoken word, graffiti en dance.

Ook kun je in de kunsthal tijdens de Shapeshifters tentoonstelling bij een van de Pop-up bars terecht bij een tattoo artist, een barbier of een black hair kapper. En je kunt zelfs je sneakers laten customizen. Vanaf 13 februari staat er iedere vijf weken een andere pop up bar!

Kunstlinie betrekt bij het programma van StreetCred zoveel mogelijk ‘locals’, bijvoorbeeld middels yarn bombing. In het Nederlands noemen we dit ook wel ‘wildbreien’. Hierbij worden brei- en haak stukjes gemaakt waarmee allerhande objecten in de openbare ruimte zoals bomen, straatlantaarns, standbeelden en trapleuningen van vrolijke brei- en haakwerkjes worden voorzien. Dit project is in samenwerking met De Schoor opgezet.

StreetCred betekent ook Urban Sports: Het staat voor vrijheid, grenzen verleggen en je een eigen stijl creëren. Sporten als BMX, Tricking, Calisthenics en Freerunning, maar ook de Hiphop cultuur passen daar allemaal bij. Binnen het programma worden in daarom juni de Urban City Games georganiseerd.

Kijk voor meer informatie, tijden en tickets op www.kunstlinie.nl.

JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!

Gerelateerde berichten

Moederdag ideeën

Moederdag ideeën

Vrijheid

Vrijheid

Koningsdag Almere: verkooptips en alle regels op een rijtje

Koningsdag Almere: verkooptips en alle regels op een rijtje

JonginAlmere zoekt redacteuren

JonginAlmere zoekt redacteuren