JonginAlmere

Alles voor jongeren in Almere

Diversity

Lesbische, homo, bi en transgender (LHBT) en ‘open minded’ jongeren kunnen terecht bij de groep ‘Diversity’.

Deze wekelijkse inloop vanuit het jongerenwerk van De Schoor, is voor jongeren van 12 tot 27 jaar die willen praten over hun seksuele geaardheid of het ‘uit de kast komen’, op een ontspannen manier.

In aanloop tot de totstandkoming van deze inloop hebben jongerenwerkers Suleika El Mhassani en Linda de Vries met veel organisaties en scholengesprekken gehad. Is er behoefte aan? Is er al iets vergelijkbaars in Almere voor jonge LHBT’ers?

Suleika: “Dat was er niet. We hebben nu een WhatsApp-groep van zo’n achttien jongeren die naar de Diversity-inloop komen. Wat wij graag willen is dat Almeerse jongeren goed opgroeien en als wij ergens in kunnen faciliteren dan doen we dat. Op deze manier dus voor de LHBT-jongeren.”

Een veilige plek

“Vanuit het jongerenwerk merkten we dat jongeren behoefte hebben aan een dergelijke ‘diversity-inloop’: een plek waar ze zichzelf konden zijn, een plek waar ze anderen kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Een veilige plek”, zegt Suleika. Maar het is ook een plek om samen leuke dingen te doen. Linda: “Wat ze willen doen op zo’n avond bepalen ze zelf. Waar nodig faciliteren wij. Er is in ieder geval altijd één van ons bij aanwezig en we doen mee met waar de jongeren voor kiezen. Zo hebben we al een keer een karaoke-avond gehad en een dansavond, maar ook een keer een bijeenkomst waarbij we in een kring verhalen hebben uitgewisseld. Maar of de jongeren iets willen zeggen over hun gevoelens of geaardheid is aan hen, het is heel vrij.”

Hebben de jongeren specifieke vragen over bijvoorbeeld in transitie gaan, dan verwijzen Linda en Suleika ze door naar een van de partners. “Veel organisaties in Almere zien hier het belang van in en willen samenwerken. Die kan dan bijvoorbeeld langskomen om over een bepaald onderwerp meer te vertellen. Wat ook kan gebeuren is dat we jongeren aan elkaar koppelen. Iemand die net begonnen is met in transitie gaan, kan veel hebben aan de ervaringen van iemand die daarin al veel verder is. Jongeren onder elkaar werkt eigenlijk het beste. Hebben ze andere vragen of steun nodig, dan zijn wij er voor ze.”

Contactgegevens

Suleika El Mhassani – selmhassani@deschoor.nl of 06-43106797
Linda de Vries – ldevries@deschoor.nl of 06-34213097

De inloop voor open minded en LHBT-jongeren is elke woensdag van 17.00 tot 19.30 uur. De locatie is alleen bekend bij de jongeren die zich vooraf aanmelden bij Suleika El Mhassani of Linda de Vries.