Jongeren Veilig Stadshart Almere

Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA) is opgericht naar aanleiding van de aandeelhoudersvergadering VSHA 2002 waaruit naar voren kwam dat ‘hangjongeren’ in het centrum tot irritatie leidde. Aangegeven werd dat de jongeren een ‘eigen’ plek moesten hebben in het stadscentrum. Om deze plek te ontwikkelen is er een ambulant jongerenwerker voor het centrum aangesteld. In samenwerking met de gemeente ging een groep enthousiaste jongeren op vrijwillige basis naast hun studie en werk aan de slag.

Deze groep was het jongerenplatform Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA). Het platform bestaat uit jongeren die regelmatig gebruik maken van het stadscentrum. Deze jongeren komen uit allerlei sub-culturen en hebben verschillende achtergronden. Hierdoor hebben wij allemaal verschillende invalshoeken en durven wij alle ‘hangjongeren’ uit het stadshart te vertegenwoordigen.

Inmiddels zijn een aantal werkgroepen actief:

  • secretariaat, interne en externe communicatie
  • werkgroep pr, filmploeg, website, promotie
  • werkgroep veilig stadshart jop’s, onveilige plekken, enquêtes
  • werkgroep veilig uitgaan meldpunt, alle uitgaansgerelateerde problemen t.a.v. jongeren
  • werkgroep straat cultuur muziek, toneel ,bmx, graffiti, zie ish etc.

Wil je meer weten, heb je ideeën of iets te melden of lijkt het je leuk om als jongere mee te praten en denken in het stadscentrum, check dan onze website.