Jongerencentrum Place2B

Al 15 jaar het jongerencentrum in Almere Buiten.

Jongeren komen hier om elkaar te ontmoeten, te ontspannen, talenten te ontdekken & ontwikkelen, zelf activiteiten te organiseren en om te participeren zowel in het centrum als in de wijk.

Dagelijks bezoeken tussen de 40 en 60 tieners en jongeren uit heel Almere Place2B. De projecten en activiteiten zijn gericht op educatie, gezonde lifestyle, talentontwikkeling, muziek, ontspanning, ontmoeting en sport. Dit wordt wekelijks voor én door jongeren georganiseerd.

Geloof in de kracht van jongeren
Place2B gelooft in de kracht van jongeren en staat klaar voor alle tieners en jongeren uit Almere. Dit geldt ook als het even minder gaat. De jongerenwerkers gaan samen met de jongeren aan de slag om talenten te ontdekken en hun zelfredzaamheid te vergroten. Ze kunnen dagelijks terecht voor al hun vragen met betrekking tot school, relaties, geld etc. Er werken drie jongerenwerkers in Place2B.

Inloop
Vier dagen per week is er in de middag en avond een vrije inloop voor tieners en jongeren. Je kan andere jongeren ontmoeten, in gesprek gaan met elkaar of de jongerenwerker. En we maken vooral veel lol. In de Chillroom kan er gespeeld worden op Playstation 5 en de Nintendo Switch. Maar je bent ook van harte welkom om te chillen, muziek te luisteren, poolen of bordspellen te spelen.

Eetcafé
Wekelijks op woensdagavond kunnen jongeren, ouders en netwerkpartners een gezonde maaltijd  eten tijdens het eetcafé. De maaltijden worden gekookt door vrijwilligers en actieve jongeren. Verbinden, netwerken en gezelligheid staan centraal tijdens het eetcafé.

Meidenwerk
Wekelijks zijn er verschillende activiteiten voor en door meiden tussen de 10 en 27 jaar. Voor de meiden uit groep 7/8 organiseren wij elke dinsdagmiddag een meidenmiddag en voor de oudere meiden speciale meidenavonden. Hier worden verschillende activiteiten georganiseerd en actuele thema’s behandeld. Ook als je zelf een leuk idee hebt is hier ruimte voor.

Sport
We bieden gedurende de hele week verschillende sportactiviteiten aan zo kun je denken aan voetbal, kickboksen en bootcamp.

Jongerenparticipatie
Wij vinden het belangrijk dat tieners en jongeren kunnen meedenken en mee beslissen in de maatschappij! Dit doen we op een leuke actieve manier; via de tienerraad en de jongerenraad en vanuit verschillende bestaande activiteiten. Je leert er hoe je kan samenwerken, overleggen, organiseren en bedenk je samen plannen om iets positiefs te ontwikkelen voor het jongerencentrum of de wijk.

Talentontwikkeling
Ook bieden we verschillende muzieklessen aan. The Originals brass verzorgd voor verschillende leeftijden brassworkshops en op vrijdag zijn er dansworkshops. Je kunt ook leren draaien op een DJ set en wij beschikken over een mooie studio die door de jongeren zelf wordt beheerd en waar verschillende workshops worden georganiseerd.

VIP2B
VIP2B is een project voor en door jonge (aanstaande) ouders vind vindt elke woensdag plaats in Place2B. Voor meer info, check hier.

Jongerencentrum Place2B
Wipmolenweg 54
1333 GS  Almere
036-5291293