Datum en Tijd
19 juni 2023 - 26 juni 2023
Hele dag

Locatie
De Nieuwe Bibliotheek


Women, Life, Freedom! (vertaling: Vrouw, Leven, Vrijheid!) De leus die demonstranten door heel Iran gebruiken en haar oorsprong vindt in de Koerdische beweging. Deze gelijknamige expositie is een reactie van kunstenaars op de vrouwenbeweging in Iran. Zij proberen hiermee steun te betuigen en empathie te tonen aan de moedige demonstranten die in opstand komen tegen het huidige regime in Iran. De expositie toont de waardering voor vrouwen en maakt de strijd zichtbaar.

De expositie is samengesteld door curator Nasr Azermehr en is voorbereid met stichting Kunst is Leuk Almere en Dutch Inter Art-team. Veertien kunstenaars hebben meegewerkt aan de expositie: Nico Andries, Anita De Harde, Marjan Derksen, Pegah Yazdanpanah, Parisa Abbasi, Elham Goreyshi, Farnaz Karimi, Farnaz Ghasemi, Maryam Alizadeh, Venus Salamzadeh, Mahnaz Lak, Marinoosh Shirazi, Bahman Eslam en Nasr Azarmehr.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!

Gerelateerd bericht