Datum en Tijd
18 mei 2022
20:00 - 22:00


In een reeks van 8 afleveringen zie je hoe je de toekomst er uit zou kúnnen zien. Denk aan hoe we kunstmatige intelligentie, neuro-architectuur of geestverruimende middelen kunnen gebruiken in het vormgeven van onze maatschappij.  Hier komen kennis en geleefde ervaring samen in de mooiste gesprekken. Ieder onderwerp wordt van drie volstrekt kanten benaderd en bekeken.

Zo ontmoeten burgers, wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers elkaar hier. Zowel luisterend naar de nieuwste inzichten op het gebied van kennis als tijdens het uitgebreide ontmoeten daarna. Ook tijdens het borrelen achteraf verrast het programma je met vernieuwende perspectieven. Zo kun je nakletsen, van gedachten wisselen en allianties smeden tegelijk.

Op woensdag bewegen we ons tussen utopie en dystopie. Neuroloog Irene Bronner uit het Flevoziekenhuis en applicatie specialist Maaike Randsdorp van Nicolab laten u zien hoe kunstmatige intelligentie gebruikt kan worden in de geneeskunde. Bij de opvang van patiënten met een beroerte kunnen enkele minuten van levensbelang zijn. Hoe sneller hoe beter, time is brain! In hun presentatie laten zij zien hoe kunstmatige intelligentie de arts kan helpen in het diagnostisch proces en zo de behandeling en hopelijk uitkomst gunstig kan beïnvloeden.

Meer informatie

 

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!

Gerelateerd bericht