Datum en Tijd
11 september 2021
11:00 - 15:00


 

Kunstlinie organiseert op zaterdag 11 september een digitale workshop waar door middel van videogame Minecraft een poging gedaan wordt om architectuur toegankelijker te maken.

Monumenten zijn vaak ‘gesloten’ gebouwen. Daarnaast zijn deze plekken niet voor iedereen vanzelfsprekend toegankelijk. Mensen met een fysieke beperking krijgen dikwijls te maken met ontoegankelijkheid en kunnen daardoor niet volledig deelnemen. Kunstlinie zal monument en toegankelijkheid met elkaar verbinden op een manier waarbij iedereen mee kan denken over oplossingen: in de digitale wereld.

Natuurbelevingcentrum Oostvaarders wordt vertaald in Minecraft en de deelnemers ontwerpen in samenspraak met mensen met een fysieke beperking oplossingen op het gebied van toegankelijkheid. Vanuit het basisontwerp worden knelpunten opgespoord, geanalyseerd en opgelost door de deelnemers van de workshop onder leiding van Thomas Bosch, spelontwikkelaar en eigenaar van Startup Cubefields.  Alle deelnemers bezoeken op 11 september het gebouw en onderzoeken gezamenlijk welke belemmeringen zich voordoen en waar zich die in het gebouw bevinden. De jongeren passen het gebouw ‘digitaal’ aan, waardoor de toegankelijkheid wordt verbeterd en het resultaat kan dienen als inspiratie voor mogelijke aanpassingen. Op deze manier verkrijgen de jongeren zonder fysieke beperking inzicht in de uitdagingen van mensen met een fysieke beperking.

Tot en met de week van de toegankelijkheid (4 t/m 10 oktober) krijgen de deelnemers nog de kans om besloten aan het ontwerp te werken.  Hierna wordt het ‘Digitale Monument’ gepresenteerd aan Gemeente Almere.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze workshop? Laat je gegevens via onderstaande link.  De workshop begint om 11.00 uur en eindigt rond 15.00 uur.

https://kunstlinie.nl/open-monumentendag-2021/

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!

Gerelateerd bericht