Schrijvers on Stage: Splinter Chabot

Kaart niet beschikbaar

Datum en Tijd
22 september 2021
19:45 - 22:00

Locatie
De Nieuwe Bibliotheek


Voor deze editie interviewt Kocken in het kader van de Boekenweek van Jongeren Splinter Chabot.

Splinter Chabot is programmamaker, schrijver en politicoloog. Voor AVROTROS maakt hij zijn eigen talkshow SPLNTR!, waar hij jonge, spraakmakende en niet alledaagse gasten ontvangt uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en media. Miljoenen kijkers genoten vorig jaar van zijn deelname aan Wie is de Mol?
Voor de Boekenweek van Jongeren heeft Splinter samen met Khalid Boudou en Aiméede Jongh meegeschreven aan 3PAK, het geschenk van de Boekenweek van Jongeren.

HIj debuteerde in 2020 met Confettiregen: Confettiregen is een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over een jongen genaamd Wobie en diens worsteling met en zoektocht naar zichzelf. Over het ontdekken dat je anders bent dan je omgeving en anders dan wie je wilt zijn. Het boek werd een bestseller.

‘Door het lezen van boeken kun je duizenden kilometers reizen zonder ook maar één stap te hoeven zetten. Het bijzondere van een boek is dat alles wat niet mogelijk is in de werkelijke wereld, in een woordelijke wereld wél kan. Daardoor kunnen boeken de werkelijkheid schaakmat zetten. Die betovering, dat plezier, die magie verdient iedereen te beleven.’

Kaarten voor schrijvers on stage zijn te bestellen via; De Nieuwe Bibliotheek

 

JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!

Gerelateerde berichten

Vragen over fabeltjes en feitjes over tweelingen

Vragen over fabeltjes en feitjes over tweelingen

Recensie: In The Heights

Recensie: In The Heights

Jongeren van Diversity Almere maken docuserie

Jongeren van Diversity Almere maken docuserie

Diversity Almere

Diversity Almere