Datum en Tijd
10 juli 2021 - 22 augustus 2021
Hele dag

Locatie
Kunstlinie


Beleef een heerlijke zomer met het beste van Kunstlinie! Het Summer Senses Festival – van 10 juli t/m 22 augustus – ademt kunst, theater, film, muziek en innovatie. Zet je zintuigen op scherp en beleef het zomergevoel met het bijzondere aanbod: onder andere etalage-concerten, de Sound Experiment Room, Good Vibrations – een familiefilm met muziek, diverse theatervoorstellingen en een programmering op maat bij Prikkelarm. Summer Senses Walk Through is een doorlopend programma (van woensdag t/m zondag) waarbij je wandelend door Kunstlinie van verschillende kunstvormen kan genieten:

Samira Boon – Citylounge  

Je start de walk through in onze Citylounge, waar het werkt staat van kunstenaar Samira Boon. Samira Boon maakte speciaal voor Kunstlinie een bijzonder ontwerp, geïnspireerd op koraal: Intertidal. Koraal is kwetsbaar in onze natuur en dat vond Boon een mooi uitgangspunt voor een verhaal over natuurlijke materialen en het streven naar duurzaamheid, dat zowel in haar oeuvre past als bij de uitgangpunten van Kunstlinie. 

Oud beddengoed
Intertidal is een soort tuin van sculpturen gemaakt van gerecycled linnen, bijvoorbeeld oud beddengoed. Dat levert een stevig materiaal op met een gebroken, witte kleur. Losse onderdelen die afwisselend uit het plafond en de vloer lijken te groeien vormen een mini-biotoop waar je vrij doorheen kunt dwalen. De verschillende elementen lijken één geheel wanneer je er recht voor staat, maar in werkelijkheid kun je er tussendoor lopen, vergelijkbaar met het effect van de staalconstructies van de Amerikaanse Minimal-Artkunstenaar Richard Serra. 

Sound Experiment Room – Kleine Zaal 

Daarna vervolg je je weg naar de Sound Experiment Room. Stap een gevarieerde geluids- en lichtervaring binnen, die meteen je zintuigen op scherp zet. Dat begint al vóórdat je de Kleine Zaal binnenkomt met hoe je verleid wordt om een bezoekje aan de Sound Experiment Room te brengen. Vervolgens word je meegevoerd op een bijzondere reis, kom aan boord voor een overweldigende en meeslepende ervaring en laat je bovenal raken! 

Tentoonstelling thuis 

Als laatste mag je onze tentoonstelling thuis bezoeken. In de tentoonstelling thuis staan de zintuigelijke effecten van geur en geluid in de huiselijke omgeving centraal. Wat is de geur van jouw vertrouwde omgeving? Herken je de geluiden die je huis maakt? Geuren en geluiden hebben een sterke invloed op onze gemoedstoestand. De nieuwe tentoonstelling thuis in de Almeerse Kunsthal laten je de geur en het geluid van thuis ervaren. Ontdek de persoonlijke geur- en geluidsverhalen van Almeerders ‘in beeld gebracht’ door geluidskunstenares Elise ’t Hart en geuroloog Jorg Hempenius en verdwijn in de fantasie-interieurs van beeldend kunstenaar Inez de Brauw. 

Etalageconcerten  

De etalageconcerten vinden plaats op geselecteerde data. Een glazen wand tussen jou en de artiest? Wees niet bang dat je niks hoort, want een professionele geluidsinstallatie zorgt voor de concertsfeer. De artiest – van (Almeerse) amateur tot prof – staat in de Trapfoyer (aan de kant van de Esplanade), het publiek op het plein. Daar is met markeringen aangegeven hoe je op een veilige anderhalve meter kunt genieten van deze gratis concerten. Ook is er een QR-code die je kunt scannen om de artiest financieel te steunen.  

Talent gezocht 

Via de site kunnen artiesten zich opgeven, waarna er een kleine keuring plaatsvindt en worden de concerten ingepland. Wij hebben er vast een aantal uitgenodigd, maar er kan zeker meer bij! Per artiest mag er 10 tot 30 minuten gespeeld worden. Ben jij een artiest? Geef je op!

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!

Gerelateerd bericht