Datum en Tijd
30 maart 2022
19:45 - 22:30

Locatie
De Nieuwe Bibliotheek


The Voice of Urban Nature is de titel van zes talkshows van de Gemeenten Almere en Amsterdam binnen het platform WeMakethe.City Green. Dit nieuwe platform over de Groene & Duurzame stad wordt gerealiseerd door Pakhuis de Zwijger en Avanti Almere.

‘Wanneer we echt willen bijdragen aan een gezonde, duurzame en groene toekomst moeten we meer praten ‘met’ alle betrokken partijen in plaats van ‘over’. We praten met bewoners van een buurt over gebiedsontwikkeling, met jongeren over het onderwijs en met boeren over landbouw. Maar hoe praat je met de natuur?

Hoe weten we wat dieren, bomen, schimmels en alle andere triljoenen inwoners van onze steden eigenlijk nodig hebben? Een filosofisch en juridisch vraagstuk waar we de laatste jaren op verschillende manieren aan werken. Onder andere door pogingen de natuur een stem te geven. Soms figuurlijk, via kunst en cultuur, soms letterlijk, door te vechten voor gelijk rechten. Hoe zorgen we er als burgers, ondernemers en beleidsmakers voor dat natuur een prominente plek krijgt in besluitvorming?

In deze nieuwe programmareeks ‘The Voice of Urban Nature’ gaan we op zoek naar manieren om samen mét de natuur te bouwen en de stad te zien als natuurgebied. Dit is het thema van de gezamenlijke inzending van de gemeenten Almere en Amsterdam voor Floriade Expo 2022.’

Wil jij graag meepraten of mee kijken? Dit programma kun je online meekijken via wemakethecity.green/live of samen met ons in De Nieuwe Bibliotheek in Almere. Na het programma is in de bibliotheek ook een nagesprek met de sprekers uit het programma.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!

Gerelateerd bericht