Datum en Tijd
8 maart 2021
19:30 - 21:45


Op maandag 8 maart, 19.30 uur, gaat De Nieuwe Bibliotheek Almere op Instagram Live waar Shanella Bleecke in gesprek gaat met Titia Hoogendoorn over waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen.

In april 2019 lanceerde Titia Hoogendoorn, actrice, videomaker en Instagrammer, haar eerste podcast over de politiek: Polititia. Hierin komt ze uit de kast als politiekn00b zodat de luisteraar dat niet hoeft te doen en ontvangt ze allemaal gasten om hen zonder gêne het hemd van het politieke lijf te vragen. Haar doel: politiek makkelijk en minder mystiek maken zodat íedereen het gevoel kan krijgen dat politiek iets voor hem of haar is.

‘Want ook al bemoei jij je niet met de politiek, de politiek bemoeit zich wel met jou,’ aldus Titia.

In dit pamflet bespreekt ze samen met Nienke Schuitemaker, werkzaam bij ProDemos, alles wat je moet weten voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Ze leggen uit waarom het belangrijk is om te stemmen, geven een korte basiscursus over de Nederlandse politiek, bespreken hoe je kiest op wie je stemt, verhelderen wat strategisch stemmen is en geven een inkijkje in het huidige politieke landschap (aan de hand van de belangrijkste thema’s van de afgelopen vier jaar, inclusief sappige affaires).

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen is voor íedereen die voor het eerst mag stemmen, voor het eerst bewust wil stemmen óf wie voor het eerst niet zomaar wil stemmen waar zijn/haar ouders op stemmen.

Via deze link kom je bij de Instagramaccount van De Nieuwe Bibliotheek waar Shanella Bleecke in gesprek gaat met Titia over haar boek en over de aankomende verkiezingen.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *