Datum en Tijd
10 april 2021
Hele dag


Het Young Adult event gaat even anders dit jaar. Namelijk helemaal online! Dit keer hebben we e-masterclasses van onder andere YA-schrijvers Rima Orie en Danielle Bakhuis, creatieve workshops, standjes met bookish merchandise, muziek, een pubquiz en nog veel meer. Én … allemaal online!

Graag lichten we alvast een tipje van de sluier: welke kraampjes & masterclasses kun je verwachten tijdens ons YA-event?

Anotherview
Hi! Mijn naam is Anouk en ik vind niets leuker dan jou blij maken met mijn illustraties en andere ontwerpen. Ik verkoop mijn illustraties op leuke goodies zoals posters, boekenleggers en kaarten! Maar ik ga graag voor jou aan de slag voor een persoonlijke illustratie van je huisdier, familie of logo voor je eigen bedrijf. Anouk tekent ook de hele dag door portretjes van bezoekers, online via Teams.

Basically Britt …
… is een webshop vol met boekenleggers, stationery, tote bags en meer. Alles is met passie ontworpen door eigenaresse Britt en wordt ook met veel liefde voor je ingepakt zodat het altijd voelt alsof er een cadeautje op de deurmat ligt.

Books Art Liberty
Hier vind je ruime keus in booksleeves zodat boeken nooit meer beschadigd uit tassen of koffers komen en je overal ter wereld langer en meer van je boeken kunt genieten.

Igniting Imagination
Dit is de webshop waar jouw verbeelding tot leven komt. Maak jouw leeservaring er één om nooit meer te vergeten. Steek een kaarsje aan dat ruikt naar jouw favoriete fantasiewereld, drink de lekkerste thee terwijl je meegesleurd wordt in het beste verhaal en bescherm jouw waardevolle boeken met prachtige handgemaakte booksleeves.

Letters & Lights
Een boek lezen rook nog nooit zo goed! Letters & Lights is dé webshop voor handgemaakte kaarsen, boekenleggers, thee en meer en zorgt voor een fantastische leesbeleving.

Till & Dill
Bookish merchandise

Masterclass ‘Fantasy schrijven’ door Rima Orie
11.00 – 12.00
Hoe schrijf je eigenlijk de perfecte YA-fantasy? In deze snelcursus van Rima Orie komt alles aan bod. Plot, personages, en natuurlijk: worldbuilding.

Masterclass ‘De perfecte slechterik’ door Astrid Boonstoppel
12.30 – 13.30
Hoe creëer je nare/enge/onaangename/gemene personages die toch menselijk, levend en echt zijn? Astrid Boonstoppel vertelt je er alles over in deze masterclass.

Masterclass ‘Inspiratie’ door Danielle Bakhuis
14.00 – 15.00 uur
De meest gestelde vraag aan een schrijver is: waar haal je je inspiratie vandaan? Daniëlle Bakhuis vertelt in deze masterclass precies waar ze haar ideeën voor haar recente boeken vond.

Workshop ‘Recensie schrijven’ door Emmy van Ruijven van Zon en Maan
11.00 – 12.00
Verslind jij Young Adult boeken en zou je je mening het liefst met iedereen willen delen? In deze workshop geef ik je de juiste handvatten om een recensie te schrijven voor je blog of Hebban/Goodreads.

Live portretjes tekenen door Anouk Heitink van Anotherview
11-17.00 uur
Anouk van another view is de hele dag live aanwezig om een snelportret van jou te tekenen. Log in via Teams en ze maakt in 7-8 minuten een portret.

Alle andere leuke dingen

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te beleven tijdens het YA-event.
Wat dacht je van een Young Adult boek-en filmquiz  (waarbij je kans maakt op het winnen van een leuke goodiebag), of een Q&A met Rima Orie en Danielle Bakhuis? Of even relaxen met de muziek van het gelegenheidsduo Robin & Daniël.  Het kan allemaal. Houd deze pagina in de gaten voor nog meer info!

Klink zaterdag HIER om naar het online evenement te gaan.

Afbeelding geïllustreerd door Marjolein Paalvast

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *