Get a Grip biedt jou ondersteuning in al jouw vragen over geld en schulden. Samen zorg je ervoor dat er overzicht ontstaat in de inkomsten en uitgaven en ga je aan de slag met (eventuele) schulden. Ben jij tussen de 16 en 27 jaar? Woon je in Almere én loop je vast in je geldzaken? Dan kan je kosteloos met een vrijwillig coach van Humanitas aan de slag!

Voor wie?

Tussen je 16e en 27e levensjaar krijg je te maken met geldzaken en dat is niet altijd even makkelijk. Om verschillende redenen kan je in de financiële problemen raken. De vrijwilligers van Humanitas Get a Grip kunnen je helpen door samen een overzicht te maken van inkomsten, uitgaven en eventuele schulden.  Daarnaast kan de vrijwillig coach jou tips en tools geven, waarmee jij in de toekomst jouw geldzaken helemaal zelf kan regelen.

De vrijwillig coaches

De vrijwillig coaches van Get a Grip zijn zelf jongvolwassenen (geweest) en luisteren met aandacht en zonder oordeel naar jou. Zij weten hoe het is om zelf je geldzaken te moeten regelen. Deze goed getrainde vrijwillig coaches kijken en luisteren naar waar de problemen vandaan komen en leiden samen met jou de geldzaken (weer) in goede banen.

Hoe werkt het?

Er wordt een kennismakingsgesprek ingepland en tijdens dit gesprek ga je samen met de coördinator kijken waar je tegenaan loopt in je geldzaken. Daarna gaat de coördinator voor jou op zoek naar een vrijwillig coach die bij jou past. als het klikt gaan jullie samen aan de slag. Je maakt daarbij gebruik van een veilige online omgeving. Je ziet jouw vrijwillig coach geregeld en daarnaast kun je contact houden via de chat in de online omgeving. De ondersteuning duurt maximaal één jaar, maar kan uiteraard ook korter duren.

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Bel, mail of app naar Maaike op 06 – 22 25 83 35 of GetaGrip.Almere@humanitas.nl.

 

 

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!