Verkiezingen Tweede Kamer

Verkiezingen Tweede Kamer

Om de vier jaar vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Zo mag ook dit jaar iedereen boven de 18 zijn of haar stem uitbrengen op 15,16 of 17 maart. Jongeren gaan minder vaak stemmen dan gemiddeld. Eén van de redenen hiervoor is dat ze niet goed weten waar de verkiezingen over gaan, uit welke partijen ze kunnen kiezen en waar die partijen voor staan. 

Waarom is stemmen belangrijk?

Jouw stem is misschien niet direct gelinkt aan de persoon die wordt verkozen tot de nieuwe premier maar jouw stem zorgt er wel voor dat de door jou gekozen politieke partij meer macht en zeggenschap krijgt. Met jouw stem bepaal je dus welke richting de Nederlandse samenleving opgaat.

Stemmen is een van de grootste rechten die ons land kent, het maakt niet uit wat je gelooft of wie je steunt. Maak gebruik van je recht en laat je stem horen.

Jij hebt invloed

Daarnaast is het extra belangrijk dat de jongeren in Nederland hun stem laten horen. Jongeren tussen achttien en dertig jaar oud vormen de kleinste groep in Nederland. Terwijl de toekomst juist van invloed is op de jongeren nú. Politieke Jongeren doen daarom ook graag een beroep op jullie, om wél te gaan stemmen tijdens de verkiezingen zodat ook jij mee kan bepalen aan de toekomst.

Op wie moet ik stemmen?

Er zijn online testen te vinden die je kunt om en je helpen met je keuze zoals de Stemwijzer en het Kieskompas. Er zijn ook testen speciaal voor jongeren gemaakt zoals de Jongerenkieswijzer en Young Voice. Op Young Voice kies je echt voor onderwerpen die jij belangrijk vindt.

Ga jij morgen stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen? Laat het ons weten in de comments! 👇👇

 

JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!

Gerelateerde berichten

Dag van – verander je wachtwoord(en)

Dag van – verander je wachtwoord(en)

Beginnen met rijlessen

Beginnen met rijlessen

Hoe bescherm je je oren tegen gehoorschade?

Hoe bescherm je je oren tegen gehoorschade?

Wat te doen tegen voedselverspilling

Wat te doen tegen voedselverspilling