Ho ho, JonginAlmere brengt je een handige overzicht met kerstfilms en kerstseries op Netflix 2021! Ik zal niet ontkennen dat ik al heel wat kerstfilms heb gekeken de afgelopen weken. De klassiekers zoals The Holiday en Love Actually maar ook de nieuwe aanwinsten Love Hard en Single All The Way mag ik toevoegen aan mijn lijstje. En wat dacht je van series Dash & Lily en Hjem Til Jul (Home for Christmas)? Om het een beetje overzichtelijk te maken heb ik een mooi kerstlijstje voor jullie gemaakt met voor ieder wat wils!

Kerstklassieker: Love Actually

Misschien heb je deze film als eens gezien want dit is toch wel één van de leukste kerstklassiekers die te vinden is op Netflix. Mocht je het toch niet kennen: verschillende koppels én singles vinden allemaal op hun eigen, gekke, bijzondere en unieke manier de liefde. Een rockster, een premier, een schrijver, een tiener en vele andere lijken niets met elkaar te maken hebben, maar alles valt op het eind toch mooi samen. Zwijmel, zwijmel, zeker weten!

Kerstcatfish: Love Hard

Schrijfster Natalie (die je misschien nog wel kent als Elena uit The Vampire Diaries) heeft altijd pech met de liefde en daarom besluit ze de wereld van online daten te ontdekken. Daar ontmoet ze de knappe Tag met ze wie ze lange gesprekken voert. Ze besluit de gok te nemen om hem te verrassen en stapt in het vliegtuig om samen met Tag kerst te vieren! Daar komt ze erachter dat ze eigenlijk met iemand anders heeft gepraat: Josh. Ze besluit een deal te sluiten met Josh, zij doet alsof zij zijn vriendin is in ruil voor een date met de echte Tag. Als dat maar goed gaat!

Kerst voor de jongens: The Night Before

Drie vrienden vieren elk jaar samen kerst maar besluiten het dit jaar anders aan te pakken. Ze worden ouder en dit zou zomaar hun laatste mannenkerst zijn, een goede reden voor een extra wild feestje a la The Hangover-stijl. Ze gaan op zoek naar het meest legendarische feestje van de stad op Kerstavond.

Nieuwe kerstklassieker: Single All the Way

Peter is het zat om elke kerst de vraag te beantwoorden of hij al een vriendje heeft. Daarom vraagt hij zijn beste vriend om mee te gaan en te doen alsof ze een relatie hebben. Maar de moeder van Peter had ook plannen om hem te koppelen aan haar knappe fitnessinstructeur. Vrienden die doen alsof een ze relatie hebben is niet perse nieuw, maar dat maakt de film zeker niet meer leuk!

Verboekte Kerst: Dash & Lily

Tijdens een ronde in zijn favoriete boekenwinkel ontdekt Dash een rood notitieboekje van de romantische Lily. Hij begint te lezen en ziet dat er een uitdaging in staat. De lezer moet een speurtocht volbrengen en daarna een opdracht uitvoeren. Dash raakt gefascineerd door de schrijfster en laat ook een boodschap achter voor haar. Dit is het begin van hun eigen kerstverhaal samen. De serie is gebaseerd op de boeken van David Levithan en Rachel Cohn mocht je geen genoeg krijgen van Dash en Lily na seizoen 1.

Kerstfantasy: Elves

Oke, heb je niks met bovenstaande zoetsappigheid, Tinderdates, mannenkerst? Maar wil je wel iets met kerst? Dan is Elves misschien wat voor jou! Elves is een Deense fantasy-serie en vertelt het verhaal van een gezin die in de Kerstvakantie vertrekken naar een Deens eiland. De bewoners van het eiland houden het geheim dat er op het eiland ook elfjes wonen. Klein geheimpje: de elfjes zijn niet zo lief zoals je misschien zou denken.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!