Eindelijk heb je je aangemeld voor die toffe minor in het buitenland. Of je hebt net het ticket van je wereldreis geboekt voor je tussenjaar. Je koffer is in je hoofd al helemaal ingepakt, je paspoort ligt er bovenop, inclusief je ticket. Klaar toch? Maar uh… wacht eens even, je kent de taal helemaal niet!
Geen probleem, daar is een oplossing voor: een taalcursus!

Een taalcursus? Het is niet verplicht natuurlijk, maar het kan wel heel handig zijn. “Maar ze spreken vast en zeker Engels in het buitenland.” Velen doen het wel inderdaad, maar helaas niet allemaal. Het ligt behoorlijk aan het land waar je heengaat. Stel je wil een busrit maken door het land waar je heen gaat en je kan de borden niet lezen en niemand spreekt Engels? Ik heb dit zelf al twee keer meegemaakt: in Spanje en een keer in Bulgarije.

“Bij mijn minor krijg ik de lessen in het Engels aangeboden.” Wat een mooie kans om zowel je Engels te verbeteren én een nieuwe taal te leren! Het zou fijn kunnen zijn om contacten op te doen met andere lokale studenten en het is handig voor buiten de campus om iets van basiskennis van de taal te hebben door vooraf een taalcursus te volgen. Je kan dit doen bij particuliere organisaties hier in Nederland een goede app te kiezen waarmee je alvast de basis van een andere taal kunt leren. Maar wat dacht je van een taalcursus in het buitenland? Er zijn verschillende aanbieders van taalcursussen in het buitenland, maar de meest bekende zijn EF of Travel Active. Via deze organisaties haal je een mooi certificaat binnen, je geniet van je buitenlandse ervaring en je spekt je cv ermee.

Welke taalcursussen zijn populair?

Er zijn vele organisaties in Nederland die taalcursussen aanbieden, maar er zijn er ook een aantal Nederlandse organisaties die taalcursussen in het buitenland aanbieden. Een aantal populaire cursussen zijn:

  1. Frans

Hola soy Rebecca. Oh nee, dat is Spaans… Wil je dit soort ongemakkelijke fouten voorkomen wanneer je op een Franse klasgenoot afstapt om nieuwe vrienden te maken? Of nog erger: je maakt deze fout bij je Franse schoonouders.
Misschien wil je de menukaart kunnen lezen in plaats van alles met google translate stuk voor stuk te moeten vertalen? (Met als risico dat je misschien wel slakken besteld terwijl je dacht dat escargots een lekker stukje vlees zou zijn). Volg een taalcursus Frans in Nederland of pak je koffer en vertrek lekker naar Frankrijk.

  1. Spaans

Om in Spanje niet de omgekeerde fout van hierboven te maken, is het handig dat je weet hoe je jezelf voorstelt in het Spaans. Ben je van plan om door de wat kleinere dorpjes te trekken? Dan is het verstandig om wat basiskennis van de Spaanse taal te hebben. Vooral de oudere generatie kan vaak geen Engels. Ik heb zelfs een keer bijna ruzie gekregen met een buschauffeur, alleen omdat ik een bonnetje wilde en hij mij niet begreep. Oeps… Ik had even beter moeten doorleren.

  1. Italiaans

Het Colosseum, de mythische Trevi fontein, de Duomo Santa Maria del Fiore, uitgestrekte wijngaarden, schitterende bergmeren… wie wil er nou niet naar Italië? Nog een pluspunt is dat Italiaans ook nog eens een mooie taal is om te horen. Nog beter is wanneer je zelf deze taal kan. Bij deze cursus leer je de basis van de taal, zodat je jezelf kan redden in dagelijkse en praktische situaties.

  1. Zweeds

Uitgestrekte bossen, veel rust, natuur en schone lucht. Én een zeer vriendelijk volk waar je graag een praatje mee zou willen maken. Misschien weten zij wel de echte pareltjes die je zou moeten bezoeken. De non-toeristische plekjes. Hoe leuk zou het zijn wanneer jij straks in het Zweeds om tips kan vragen bijvoorbeeld: “Känner du till en trevlig restaurang”, zeker te weten dat jij straks de lekkerste “Svenska köttbullar” zit te eten.

 

Of je er nou voor kiest om in Nederland of in het buitenland een taalcursus te volgen, het kan beiden zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

Welke taal zou jij willen leren na het lezen van dit blog en waarom? Laat het weten in de comments!

 

Door Iris