Ben je tussen de 12 en de 23 jaar en maak je soms dingen mee waar je niet zo makkelijk met iemand over praat? Voel jij je eenzaam, onzeker of onbegrepen? Heb je spanningen thuis, op school of is er iets anders waar je mee zit? Dan kan het helpen om eens met een jongeren maatschappelijk werker te praten.

Wat doen jongeren maatschappelijk werkers?
  • In ondersteuningsgesprekken luisteren wij naar de reden van jouw komst en samen zoeken we naar een oplossing. We gaan met jou praten, maar eventueel ook met je ouders of met iemand anders in je naaste omgeving. Als je het fijn vindt, mag je ook iemand meenemen naar onze gesprekken.
  • Wij hebben een signalerende functie op scholen en in de wijken. Zo kunnen we in een zo vroeg mogelijk stadium ondersteuning bieden door middel van gesprekken. Samen met de jongere(n) en ouders pakken we de problemen aan om verergering zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast werken wij als het  nodig is samen met andere wijkwerkers, zoals jeugdagenten en jongerenwerkers.
  • We zorgen voor verbinding met scholen en wijkteams. We werken zowel regionaal als stedelijk samen met verschillende jeugd(zorg) partners.
  • Als je met vragen rondloopt en je wilt daar geen persoonlijk gesprek over hebben met een jongeren maatschappelijk werker, dan kun je ook via JouwGGD en Jong in Almere vragen stellen. Dit kan online per chat of via de mail en je krijgt dan zo snel als mogelijk een antwoord.
Contact met een jongeren maatschappelijk werker?

Je kunt via onderstaande gegevens direct contact opnemen met een jongeren maatschappelijk werker bij jou in de buurt. Ook kun je in contact komen met een jongeren maatschappelijk werker via bijvoorbeeld:

  • de mentor of zorgcoördinator op jouw school (we zijn verbonden aan alle voortgezet onderwijsscholen in Almere);
  • een gezondheidscentrum bij jou in de buurt;
  • het wijkteam.

Het jongeren maatschappelijk werk is kosteloos en je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je toestemming nodig van je ouder(s) en/of verzorger(s).

Contactgegevens Jongeren Maatschappelijk Werkers

Sevgi Karakoyun | Stadsdeel Buiten / Almere Hout / Noorderplassen | 06-22215824
Janneke Bos | Stadsdeel Haven | 06-29429396
Louellen Palm | Stadsdeel Poort / Literatuurwijk | 06-10276469
Bianca Welsch | Stadsdeel West / Midden (Stedenwijk, Staatsliedenwijk, Kruidenwijk, Muziekwijk, Centrum Stad) | 06-22219504
Esther Juriaans Wijmans | Stadsdeel Oost (Danswijk, Parkwijk, Verzetswijk, Filmwijk, Tussen de Vaarten) | 06-13347673
Shera de Boer | Stadsdeel Oost (Danswijk, Parkwijk, Verzetswijk, Filmwijk, Tussen de Vaarten) | 06-11910325

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!