Wil je op jezelf wonen als je 18 wordt of ga je op jezelf wonen zodra je gaat studeren? Dan zijn er een meerdere zaken waar je rekening mee moet houden. Lees alles over op jezelf wonen, studentenkamer, hospiteren en een woning huren.

Schrijf je in voor Woningnet

Ook als je nu nog niet op jezelf wilt wonen, is het handig om je meteen in te schrijven bij Woningnet. Er is namelijk een wachtlijst van bijna 10 jaar. Hoe eerder hoe beter dus.

Dakloos of hulp nodig bij wonen?

In De Huiskamer van Kwintes op Schoutstraat 41-43 kan iedereen terecht voor hulp, advies, gezelligheid, warm eten, leren en werken. Het is voor jong en oud die wel wat hulp kan gebruiken. Je kunt er ontspannen, er zijn computers, er is een televisie en een spelcomputer. De activiteiten zijn kosteloos. Er zijn begeleiders en er is hulp bij school, werk of andere dingen waar je tegenaan loopt of even geen raad mee weet. Kijk eens op dakloos in Almere.

Daarnaast biedt ook het Leger des heils opvang en hulp..

Begeleid wonen

Soms lukt het (nog) niet om zelfstandig te wonen. Beschermd of begeleid wonen kan dan een oplossing zijn.

Woon je zelfstandig? Kijk dan of je recht hebt op huurtoeslag.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!