Als je ouders gaan scheiden dan zet dat je leven op zijn kop. Er verandert meestal veel in praktische zin, je ouders veranderen en zelf verander je ook. Ook als je ouders al langer uit elkaar zijn, kun je daar behoorlijk veel last van hebben. Je kunt je soms verloren, onbegrepen en alleen voelen. Het Kameleonprogramma kan je helpen. Door met andere jongeren te praten en aan de slag te gaan. Andere jongeren die echt snappen wat je meemaakt. De groepen bestaan uit vier tot acht jongeren en twee coaches, je komt zes keer bij elkaar.

Wat jongeren ervan vonden

Reacties van deelnemers aan het Kameleonprogramma: “Hoe fijn is het om te praten met mensen die je echt begrijpen omdat ze het zelf ook hebben meegemaakt. En om te merken dat ik niet de enige ben die gek word van het gevoel dat ik tussen mijn ouders in sta.”

“Soms vergeet je dat je er zelf ook nog bent als je ouders uit elkaar zijn. Hier was er echt even aandacht en tijd voor mij en hoe het voor mij is. En het was gewoon vet gezellig”

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor het Kameleonprogramma? Bel of app naar 06 – 35 11 52 21 of mail naar gezinenverlies.almere@humanitas.nl.

Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut staat ook informatie over scheiding van je ouders in coronatijden.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!