Heb jij behoefte aan een veilige woonplek met veel structuur? Kan je moeilijk zelfstandig wonen? En kan je ook niet thuis blijven wonen? Beschermd wonen van Kwintes kan een oplossing zijn. Het kan ook zijn dat je iemand kent voor wie beschermd wonen geschikt is. Hieronder lees je meer over voor wie beschermd wonen is.

Bij beschermd wonen bieden wij een woonplek met begeleiding en 24 uur aanwezigheid van begeleiding. Het is een plek waar iemand zich kan ontwikkelen of juist stabiel kan blijven. De begeleiders werken samen met jou aan herstel en voorkomen achteruitgang.

Voor wie is beschermd wonen?

Kwintes biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 16 jaar. Vaak is er sprake van meerdere psychische problemen die elkaar versterken. Deze mensen kunnen niet zelfstandig wonen omdat ze zichzelf verwaarlozen, eenzaam worden of een gevaar vormen voor zichzelf.

Voor een aantal mensen heeft Kwintes speciale voorzieningen. Dit geldt voor:

Wat is de begeleiding bij beschermd wonen?

De begeleiding bestaat uit 5 punten:

  1. Begeleiding volgens een plan en ongeplande begeleiding als er hulp nodig is
  2. Er is altijd 24/7 een begeleider aanwezig op de locatie
  3. In de begeleiding wordt samengewerkt met familie, vrienden of naasten
  4. Er is een mogelijkheid voor dagbesteding of hulp richting vrijwilligerswerk of een betaalde baan
  5. Wonen in een groep of apart van elkaar. Er zijn afspraken over het schoonhouden van de eigen woonruimte.
Wat willen we samen met jou bereiken?

Samen met de begeleider werk je aan je persoonlijk herstel. Als het mogelijk is voor jou, dan is de begeleiding gericht op zelfstandig wonen. We zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk mee kunt doen in de samenleving. Zoveel als jij kunt. Altijd proberen we in elk geval dakloosheid te voorkomen.

Meer informatie over Kwintes en beschermd wonen kun je hier terugvinden.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!