Een tweeling zijn beschouwen we in de samenleving als iets bijzonders en interessants. Zijn de roddels waar dat ze echt elkaars pijn kunnen voelen? Communiceren ze echt stiekem met elkaar terwijl jij niets vermoedend naast ze zit?

Als mensen ons zien en beseffen dat we (Lilianne en Rebecca) een eeneiige tweeling zijn, krijgen we vaak een hele lading vragen over ons heen. Het lijkt ons leuk om er een aantal met jullie te delen.

Hieronder sommen we een aantal veel gestelde vragen op.

  1. Voelen jullie elkaars pijn?

Ja en nee. Als we elkaars pijn voelen is het vaak spiegelverkeerd. Zo hadden we een keer dat een van ons haar enkel verzwikte tijdens gym en de ander net uit huis liep naar de bus toe en ineens enorme pijn kreeg in haar rechter enkel. Later toen we beiden thuis waren had Lilianne een gezwollen linker enkel.

  1. Is het echt waar dat jullie elkaars gedachten kunnen lezen?

Nee. Niet direct. Onderling kunnen we niet echt communiceren, zoals we praten, maar wat we wel vaak hebben is dat we op hetzelfde moment hetzelfde zeggen of denken. Voor veel vrienden van ons is dit al heel normaal.

  1. Hebben jullie dezelfde hobby’s?

Ja zeker. Onze lange lijst aan hobby’s delen we beide met elkaar. Of dat nou komt omdat we heel veel samen zijn, of dat we een tweeling zijn, is niet heel zwart wit voor ons.

  1. Als jullie kleding of schoenen apart van elkaar kopen, kopen jullie dan hetzelfde?

Ja, vaak wel. Vaak denken mensen dat we het van te voren hebben afgesproken, of onderling toch stiekem hebben besproken wat we leuk vinden, maar met zekerheid kunnen wij zeggen dat het niet het geval is. Het is ook niet verrassend meer voor onze ouders dat we met hetzelfde paar schoenen komen aanzetten. Wel lastig voor onszelf, aangezien we dan weer te horen krijgen van onze vrienden: “hebben jullie weer dezelfde schoenen?”. Jup, deze tweeling wel.

  1. Dromen jullie hetzelfde?

Een interessante vraag. Over het algemeen niet, maar er is een paar keer voor gekomen dat we bijna exact hetzelfde hebben gedroomd. Of niet-tweelingen dit ook hebben is voor ons een mysterie.

 

Heb jij een vraag voor ons? Of herken jij jezelf in een van deze punten? Laat het ons weten onder aan de blog! Wie weet zie je je vraag én antwoord volgende maand terug!

Door Iris