Expositie: Wat is Ally?

Expositie: Wat is Ally?

Vanaf de maand januari 2022 presenteert Kasper Jongejan de resultaten van zijn identiteitsonderzoek bij de Nieuwe Bibliotheek met een expositie! Deze pop-up expositie is ontwikkeld tijdens een residentie bij Strandlab Almere. Dit onderzoek startte allemaal met de vraag: Hoe verwerk je Almere in het ontwerp van een trui?

Almere en het water?

In het atelier werkt hij aan een vooronderzoek voor een groter project waarin hij samenwerkt met Knitwear Lab en de Almeerse Wolunie. Het doel? Een echte Almeerse schipperstrui op de markt brengen waarbij Almere en de relatie tussen Almeerders en het water  terugkomen in een specifiek patroon.

De Almeerse kustlijn en het water zijn startpunten voor zijn onderzoek. Zo hebben de dorpen aan de voormalige Zuiderzee allemaal hun unieke schipperstrui, waaruit je de afkomst van de visser kon herleiden. Kasper gaat met verschillende Almeerders in gesprek om inspiratie op te doen voor een Almeerse variant, met de nieuwe stad en de tijdgeest van vandaag als uitgangspunt.

Te zien vanaf dinsdag 18 januari tot en met zondag 6 maart in De Nieuwe Bibliotheek Almere.

Avatar foto

JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!

Gerelateerde berichten

Aanmelden Kunstbende Flevoland voorronde

Aanmelden Kunstbende Flevoland voorronde

Kunstenaars en performers gezocht voor Ally Art & Architecture

Kunstenaars en performers gezocht voor Ally Art & Architecture

Haal eruit wie erin zit!

Haal eruit wie erin zit!

Recensie: voorpremière Titanic de Musical

Recensie: voorpremière Titanic de Musical