Kunstenaars en performers gezocht voor Ally Art & Architecture

Kunstenaars en performers gezocht voor Ally Art & Architecture

Almere scoort internationaal erg hoog als het gaat om architectuur. De Franse krant Le Figaro noemde Almere niet voor niets ‘Een openluchtmuseum voor architectuur’. In het weekend van 18 en 19 juni, het Landelijke weekend van de Architectuur, wordt in Almere Centrum het evenement Ally Art & Architecture georganiseerd. Bezoekers worden meegenomen naar plekken waar ze normaal niet zo snel komen om kennis te maken met de rijkdom aan architectuur en kunst in Almere Centrum. Voor dit evenement roept de organisatie kunstenaars en performance artiesten met een open call op om de diverse plekken met hun installaties of optredens te verrijken.

Interactieve wandeling

Met alle ogen gericht op Almere vanwege de Floriade Expo, laat Almere Centrum in 2022 met een bijzondere programmering zien dat ook de binnenstad bruist. Een van deze evenementen is Ally Art & Architecture. Speciaal voor dit weekend wordt er een tijdelijke wandelroute uitgestippeld langs de architectuur en kunst in Almere Centrum. Deze leidt langs plekken die niet altijd toegankelijk zijn voor publiek of waar de architectuur op bijzondere of interactieve manieren beleefd wordt. Elke plek vertelt straks op een geheel eigen wijze het verhaal van de architectuur of kunst die er te zien is.

Open call voor creatief talent

Om de ervaring extra bijzonder te maken zoekt OVSA, de ondernemersvereniging in Almere Centrum en samen met Almere City Marketing en Gemeente Almere organisator van dit evenement, hulp van Almeers creatief talent. Met een open call roepen zij kunstenaars en performers op om bij de dragen aan dit bijzondere evenement. In totaal zijn er 11 locaties waarvoor een creatieve invulling wordt gezocht. Een performance act in een besloten binnentuin? Een installatie op het gloednieuwe stadsstrand? Of een bijzondere ervaring op het dak van een parkeergarage of winkelpand? Alle makers van Almere zijn welkom zich te melden met hun ideeën.

Wie denkt een bijzondere bijdrage te kunnen leveren kan zich tot 31 januari aanmelden op https://www.almerecentrum.nl/nl/aanmelden-ally-art-architecture. Uit de aanmeldingen wordt door de organiserende partijen een selectie gemaakt.

Avatar foto

JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!

Gerelateerde berichten

Aanmelden Kunstbende Flevoland voorronde

Aanmelden Kunstbende Flevoland voorronde

Expositie: Wat is Ally?

Expositie: Wat is Ally?

Haal eruit wie erin zit!

Haal eruit wie erin zit!

Recensie: voorpremière Titanic de Musical

Recensie: voorpremière Titanic de Musical