Op woensdag 16 maart zijn weer de Gemeenteraadsverkiezingen in Almere. Een gemeenteraadsverkiezing is een verkiezing waarbij de gemeenteraad van een gemeente wordt gekozen. De gekozen leden van de gemeenteraad nemen beslissingen die voor de gemeente, en dus ook voor jou, belangrijk zijn. 

Om de jongeren in Almere op weg te helpen naar de Gemeenteraadsverkiezingen worden er diverse activiteiten georganiseerd waarbij je meer leert over de verkiezingen, je stemrecht en maak je kennis met de politieke partijen in Almere.

Maak kennis met de Politieke Jongeren Maand!

In Between the Scenes

In Between the Scenes kickt het jaar goed af met het thema politiek. Naast de verschillende talks onder de begeleiding van Jamil Mensah en Shanella Bleecke met filmmakers, activisten en politici geven wij ook het start signaal van de Almeerse Politieke Maand.

Hoe kan het dat jongeren een andere blik hebben op het maatschappelijk systeem? Waar letten zij op als ze gaan stemmen? En welke andere manieren zijn er om je uit te spreken? Alles komt aan bod!

Donderdag 10 februari 19:00 -21.00 uur @ Bibliotheek Almere-Stad

Speeddate middag met politieke partijen

Weet je nog niet op welke partij je wilt gaan stemmen of ga je voor het eerst stemmen? Kom dan op zaterdag 5 maart naar onze speeddate middag met de politieke partijen. Tijdens deze middag kunnen je d.m.v. een kort 1-op-1 gesprek vragen stellen aan de aanwezige partijen over de onderwerpen die jij belangrijk vindt.

Daarnaast krijg je algemene informatie over ‘hoe stem je?’ en ‘wat wordt er met je stem gedaan?’

Zaterdag 5 maart 13.00 – 17.00 uur Bibliotheek Almere-Stad (toegang gratis)

JAMES jongerendebat

Wil jij jouw stem laten horen en meepraten over stellingen speciaal voor jongeren? Dan is dit jouw kans. Wij van JAMES Almere organiseren dan een debat met de raadsleden van de Gemeente Almere voor de jongeren van Almere.

Het debat is voor alle jongeren van Almere die hun stem hoorbaar willen maken en willen meepraten over bepaalde stellingen, neem gerust je vrienden/vriendinnen, collega’s, neefjes en nichtjes mee. Iedereen heeft een stem, dus laten we er met z’n alle voor zorgen dat die hoorbaar wordt gemaakt.

Wil jij graag aanschuiven of deelnemen? Je kunt je hier aanmelden.

Vrijdag 11 maart 18.00 – 20.00 uur @ het Stadhuis Almere, gemeenteraadszaal.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!