Na 2 jaar afwezigheid is Bevrijdingsfestival Flevoland eindelijk weer terug met een groots buitenevenement op 5 mei in Almere Centrum. De komende weken wordt door de organisatie nog hard gewerkt aan allerlei inhoudelijke en muzikale onderdelen, maar vandaag kunnen alvast de “grote namen” bekend worden gemaakt.

Voor het Sena Performers podium op de vernieuwde Esplanade zijn de volgende artiesten vastgelegd:

Suzan en Freek zijn dit jaar “ambassadeur van de vrijheid” en komen per helikopter naar Flevoland. In slecht 3 jaar werden zijn een van Nederlands meest gedraaide en populaire artiesten met een aantal grote hits en een uitverkochte tournee.

Rolf Sanchez is op dit moment het grootste en meest succesvolle exportproduct van Nederland op het gebied van Latin muziek. Met niet minder dan drie nummer 1 posities in de US Billboard “Tropical Songs” en miljoen views op Youtube staat hij, samen met zijn band The Latin Society, garant voor een zonnige en dansbare afsluiter van het festival.

Rolf Sanchez staat op het Bevrijdingsfestival Flevoland

Antoon  Met drie hits in de Top 50, doe dat maar eens na! Met “Hallo”, “Hyperventilatie” en “Hotelschool” scoorde Antoon platina hits en kwam zijn nieuwe verfrissende stijl onder de aandacht bij het grote publiek. Een grote fan-schare en miljoenen maandelijkse streams leidden tot een overvolle festivalagenda.

Rondé heeft op dit moment een grote hit met “Hard To Say Goodbye” en maakt verfrissende eigentijdse popmuziek. Na vele optredens (o.a. Lowlands) en miljoenen streams zijn zij in korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op de Nederlandse podia.

Verder zijn er optredens van o.a. Paul Sinha (nu een tophit met “Nieuwbouwwijk”), spelen de Rootsriders de grootste Bob Marley hits en zorgen The Euros voor een meezingfeest.

Winkeliersvereniging OVSA zorgt dit jaar voor een muzikaal programma op de terrassen van zowel het Belfort als de Grote Markt,
Met diverse optredens van o.a. een Cubaanse band, een Doe Maar tribute (Winnetoe) en een programma waarin dj Jeroen Hamer diverse Nederlandstalige gasten ontvangt zoals Danny Nicolay, Mario Broerse en Vince Collet. De komende weken komen er nog artiesten bij.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Provincie Flevoland, Almere Centrum (OVSA), Almere City Marketing, Sena Performers en vele anderen.

Binnenkort meer info en alle speeltijden!

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!