He he, Koningsdag Almere is terug van (corona)weggeweest! Dit jaar kleurt Almere weer helemaal oranje met diverse activiteiten in de stad, een vrij markt zonder maatregelen en vooral veel gezelligheid. Omdat het alweer een tijdje geleden is hebben wij de beste verkooptips voor je op een rijtje gezet én de regels van de vrijmarkt.

Ben jij van plan om morgen op de vrijmarkt te gaan zitten? Dan ben je bij het juiste adres! Koningsdag is namelijk de ideale manier om van je overbodige spullen af te komen. Wij hebben een aantal verkooptips voor je op een rijtje gezet:

Kies de juiste spullen om te verkopen

De vrijmarkt op Koningsdag draait vooral om de kleine prijsjes. Je designerspullen kun je misschien beter verkopen op Marktplaats of op Vinted. Mensen zijn vooral op zoek naar koopjes, dus maak daar goed gebruik van!

Trek publiek!

Als er mensen bij je kleedje blijven staan, denken andere mensen dat je toffe items aanbiedt. Zo trek je uiteindelijk meer mensen aan. Maak dus een praatje met de mensen die bij je spullen komen kijken, op deze manier blijven zij even staan.

Styling

Probeer je kleedje zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zijn. Gooi je spullen dus niet random neer op je kleedje. Op deze manier nodig je mensen ook niet uit tot snuffelen bij je spullen. Leg dus alles netjes neer, kleding zou je eventueel op maat kunnen neerleggen of beter nog: neem een kledingrek mee als je deze ergens hebt liggen. Heb je veel kleine dingen die je niet makkelijk aantrekkelijk neer kan leggen? Stop deze dan in een leuk kratje of mandje, bordje erbij en klaar! Dat ziet er al meteen leuker uit.

Houd je prijzen laag

Zoals je eerder hebt gelezen draait Koningsdag echt om de kleine prijsjes, spullen verkopen voor 0,50 cent tot 1 á 2 euro is normaal. Beter alles verkopen voor lage bedragen dan alles weer meeslepen naar huis. ?

Neem voldoende kleingeld mee

Misschien overbodig om te zeggen, maar wel erg handig: neem voldoende wisselgeld mee. Zo kun je zonder gedoe makkelijk afrekenen.

Plastic tasjes mee

Een extra service: neem plastic tasjes mee of ander tasjes waar je van af wilt. Op deze manier kunnen kopers makkelijker spullen meenemen die zij net bij jou gekocht hebben.

Spelregels vrijmarkt Almere
  • De vrijmarkten in de centra van Almere Buiten, Almere Haven en Almere Stad starten op dinsdag om 17.00 uur en duren tot woensdag 17.00 uur.
  • Het is niet toegestaan om (zelfgemaakt) eten en drinken te verkopen aan je kleedje. Winkeliers mogen eten en drinken alleen verkopen vlak voor hun winkel en/of zaak mits zij het eten en drinken normaal ook verkopen.
  • Alleen horeca mogen alcoholhoudende drankjes verkopen en dan alleen in hun eigen zaak en op hun eigen terras. In vrijmarktgebieden is het verkopen van alcoholhoudende dranken niet toegestaan.
  • Het is niet toegestaan om op straat alcohol te drinken. Dit mag alleen op de Grote Markt in Almere Stad.
  • Op de vrijmarkt is gebruik en verkoop van gasflessen verboden.

Maar natuurlijk het allerbelangrijkst: geniet! Maak er een leuke, gezellige dag van. Trek je mooiste (oranje) verkoopoutfit aan, misschien een klein boxje met muziek, klets met mensen en heb een leuke dag!

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!