Afgelopen zondag 3 april werd er in De Meerpaal in Dronten in maar liefst 7 categorieën gestreden om de felbegeerde finaleticket voor de Young Creators Festival in Amsterdam op 26 juni 2022. Creatieve jongeren in de leeftijdscategorie van 13 t/m 18 jaar konden ervaren hoe het is om op een podium hun talenten te vertonen, terwijl er eindelijk weer live publiek in de zaal kon zitten.

De openingsact werd verzorgd door landelijk winnares Muziek 2021 Jaïnda Buiter en tijdens de pre-party wist oud-deelnemer en winnaar DJ Eloy de zaal alvast in de juiste sfeer te krijgen. De winnaars worden naast een ticket naar de finale beloond met stimuleringsprijzen, zoals coaching, fotoshoots en een optreden zoals bijvoorbeeld op De Floriade.

Winnaars voorronde Flevoland

De volgende Flevolandse talenten gaan door naar de landelijke finale van Kunstbende:
Expo: Janine Hakvoort (Urk)
Film: Huib Oeverbeek (Urk)
Taal: Olivia en Nina (Almere)
Theater: Wållfïsh (Emmeloord)
Muziek: 1. Invain (Almere) 2. Benthe Reneé (Almere) 3. YouYouri (Emmeloord)
Dans: 1. Angie & Dani (Almere) 2. Mariam Tawakol (Lelystad) 4. Floortje Kolller (Lelystad)
DJ: DJ Levi (Lelystad)

Over Kunstbende

Kunstbende is hét platform voor creatief talent van 13 t/m 18 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Meer dan honderd acts zullen optreden tijdens het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam op 26 juni 2022. De landelijke winnaars zullen door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunstbende Flevoland wordt georganiseerd door Kunstlink Flevoland. Kunstbende wordt op landelijk niveau mogelijk gemaakt door: Rabobank: partner in cultuur, Fonds voor Cultuurparticipatie en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Kunstbende Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door: provincie Flevoland, gemeente Noordoostpolder, gemeente Lelystad, gemeente Almere en Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!