Morgen 4 oktober is het Dierendag. Je bent hier vast al wel bekend mee, want deze dag wordt door bijna alle huisdierenbezitters gevierd. Om de liefde voor alle dieren nog meer te vieren heeft Wakker Dier 4 oktober ook uitgeroepen tot Eet Geen Dierendag. Een dagje lekker vega dus. Waarom en waar je vegetarisch kan eten vertellen we in deze blog.

Waarom?

In Nederland eten we elke dag 600.000 dieren. Elke dag dat je vega eet, telt dus. Dit heeft niet alleen effect op dierenlevens, maar het is ook een laagdrempelige manier om iets te doen voor je eigen gezondheid en tegen de opwarming van de aarde. Dit komt doordat de productie van vlees dat we hier eten zorgt 33 miljoen kilo aan CO2, per dag. Daarnaast is minder bewerkt en rood vlees eten goed om de kans op verschillende ziektes te verminderen.

Waar?

Tegenwoordig kan je bijna overal wel vegetarische opties vinden. Volledige vega restaurants komen ook steeds vaker voor. Vooral in grote steden is er aan keuze geen gebrek. Hieronder een paar van onze favoriete plekken in Almere waar je heerlijk vegetarisch en vegan kan eten.

Vegetarian Café The Black Cockatoo 

De naam zegt het al, maar bij The Black Cockatoo kan je lekker vega(n) eten! Bij dit Australisch geïnspireerde café kan je terecht voor ontbijt en lunch

Veganfoodbar

Vega eten saai? Bij de veganfoodbar niet! Hamburgers, kapsalon, wraps, pasta en ga zo maar door. Hier ben je nooit uitgegeten.

Çiğköftem Almere

Bij Cigkoftem kan je genieten van een heerlijk turks eten. Letterlijk vertaald betekent cigkofte: rauwe köfte/gehakt. Dit wordt normaal gesproken gemaakt met rauw vlees, maar Cigkoftem heeft cigkofte zonder vlees weten te maken. Cigkofte wordt gegeten met verschillende soorten groenten en kan bijvoorbeeld in een wrap gegeten worden.

 Ekmekci Almere

Bij Ekmekci kan je voor alles terecht. Ontbijt, lunch, diner maar ook gewoon voor een kopje koffie met wat lekkers. Aan vega opties geen gebrek. Hun specialiteit is gözleme. Dit is gevouwen yufka (deeg) wat gevuld wordt met verschillende ingrediënten zoals kaas en groenten. Daarnaast hebben ze ook Kumpir (gepofte aardappel) en nog veel meer.

Café op 2

Bij het muzikale Café op 2 kan je niet alleen gezellig een biertje drinken met je vrienden, maar ook heerlijk eten. Lekkere vega hamburgers, flammkuchen, tapas en een portie vega bitterballen voor erbij.

 Rosita’s Mexicaans Restaurant

Vega eten bij een Mexicaans restaurant is geen probleem. Taco’s met groente en kaas, nacho’s of een gevulde burrito. Bij Rosita’s kan het allemaal.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!