Op 4, 5 en 6 november is het feest in Almere! Na twee jaar uitstel in verband met corona komt Stichting Winter Pride Almere met een groter programma dan ooit tevoren. Dit jaar is het thema van Winter Pride ‘Vier Jezelf Samen’, om te benadrukken dat ieder individu uniek is, maar ook hulp van de hele stad nodig is om al die individuen een veilig bestaan te bieden.

Akoestische muziekavond

Op vrijdag 4 november wordt er afgetrapt met een persoonlijke en akoestische muziekavond in De Nieuwe Bibliotheek. Queer singer-songwriter Wendy Moore speelt haar gitaardominante muziek for the dreamers en Chiara Bon speelt haar zelfgeschreven muziek over (queer)liefde, de wereld en het leven. Het wordt een intieme avond vol schitterende storytelling en mooie muziek.

De toegang is gratis, maar je moet wel een plekje reserveren. Dat doe je hier

Living Library en de film: El Houb 

Op zaterdag 5 november zetten de feestelijkheden in De Nieuwe Bibliotheek zich voort. Overdag gebeurt dat in de vorm van een Living Library, dat wil zeggen dat bezoekers alle vragen die ze hebben, mogen stellen aan LHBTI’ers, die ze in het dagelijks leven misschien niet tegenkomen. Vanuit een gesprek kan namelijk respect voor elkaar ontstaan!

‘s Avonds wordt El houb vertoont, een film over de Marokkaans-Nederlandse Karim die door zijn vader is betrapt met een man. Hij haast zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan, maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? De toegang is gratis, maar vergeet niet je plekje te boeken. Klik hier

Voorgelezen worden door drag queen Nutella Versace en de Winter Pride Walk

Op de laatste dag van Winter Pride Almere, zondag 6 november, vindt het hoofdprogramma plaats. De dag start in De Nieuwe Bibliotheek, waar drag queen Nutella Versace voorleest aan kids die van verhalen houden. Na deze literaire ochtend zet het avontuur zich voort in het Centrum, waar na toespraken van bekende figuren, onder andere Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken en wethouder Maaike Veeningen, een protestmars wordt gelopen om te protesteren tegen wat nog niet goed gaat. Waar de andere activiteiten omtrent de Pride gaan om het vieren, vormt de mars een vuist tegen de homo- en transfobie die nog te vaak nog een rol speelt in het leven van veel LHBTI’ers.

Winter Pride Party

Na afloop van de demonstratie volgt een knallend feest in Poppodium De Meester. Bij de ticketprijs (€6,50) zit een regenboog-diner door De Volkskantine in, net als de eerste twee drankjes. Na het buffet, onder muzikale begeleiding van DJ Femmetastic, volgt een hoop verschillende artiesten. Jasha Eliane opent de avond met melodramatische Neder-indiepop over vrouwen, waarna Babs met haar pop-rap diepgang op de dansvloer brengt. Daarna volgt Ashley Knight, een fabulous drag queen die live zingt. Dan volgt Alice, die het hyperpop-genre in een Nederlands jasje steekt met haar laatste release Transtopia, waarop ze op zelf geproduceerde tracks verhalen vertelt over haar ervaringen als trans persoon in de mediawereld. Tot slot draait DJ Leroy Sendar, bekend in queer-night life, ons dansend de avond in, onder begeleiding van VJ Niels Mink, die de visuele ondersteuning biedt. Fuegoomamii, bekend van onder andere Spuiten en Slikken, is host van het feest.

Zonder ticket geen toegang; bestel ze hier

Al met al belooft het een spectaculair weekend te worden, waarin van alles aan bod komt: muziek, gesprek, dans, protest, et cetera. Dit alles staat in het teken van ‘Vier Jezelf Samen’, want dat is wat Almere nodig heeft: ruimte voor het individu en liefde van de gemeenschap.

Volg voor de laatste updates de stichting op social media: @winterpride_almere op Instagram of Winter Pride Almere op Facebook en kijk op www.winterpridealmere.nl om het hele programma na te lezen en tickets te boeken.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!