Op 11 oktober is het Coming Out Day. Op deze dag besteden we aandacht aan het feit dat iedereen openlijk zichzelf mag zijn. Uit de kast komen kan een grote stap zijn. Wanneer je daar klaar voor bent is heel persoonlijk en kan door verschillende omstandigheden lastig zijn. Daarom is het belangrijk dat we hierover blijven praten. In Almere wordt door Bureau Gelijke Behandeling Flevoland verschillende activiteiten georganiseerd.

Denktank voor LHBTI+ inwoners  – 17.30uur – De Nieuwe Bibliotheek

Praat en denk mee bij De Nieuwe Bibliotheek in Almere-Stad. Laat je stem horen over jouw ervaringen als LHBTI+’er in Almere. Meld je gratis aan via via info@bureaugelijkebehandeling.nl.

Expositie Oudroze – Esplanade Almere
Bij de Esplanade in Almere staat fotograaf/kunstenaar Ernst Coppejans met Oudroze stil bij de ervaringen van de eerste LHBTI’s die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen.

Wil je er meer over lezen, of chatten met jongeren die hetzelfde voelen? Ga dan naar jongenout.nl.

Winter Pride Almere
Het is nog even wachten, maar van 4 tot 6 november 2022 vindt er een nieuwe editie plaats van de Winter Pride Almere. Meer informatie hierover kan je vinden op de website en socials van Winter Pride Almere.

Ontmoet andere jongeren in Almere: Diversity

Diversity heeft wekelijkse inloopavond vanuit het jongerenwerk van De Schoor, voor jongeren van 12 tot 27 jaar die willen praten over hun seksuele geaardheid of het ‘uit de kast komen’, op een ontspannen manier. Ook worden er activiteiten georganiseerd zoals een gastspreker die langs komt om over een onderwerp te praten of een karaoke avond. Meer informatie over Diversity vind je hier.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!