Het is alweer december. Wat vliegt de tijd toch. December is voor vele een feestelijke en gezellige maand. Lekker eten, cadeautjes, de donkere dagen worden mooi verlicht met kerstverlichting en natuurlijk de gezelligheid van met vrienden en/of familie zijn. Hoe leuk december ook kan zijn. Het kan ook een vrij stressvolle periode zijn. Helemaal nergens voor nodig. De feestdagen hoeven geen perfecte supermarkt reclame te zijn. Hieronder wat tips om zonder te veel stress een leuke tijd te hebben. 

Samen koken

Gezelligheid hoeft niet veel te kosten of veel tijd in beslag te nemen. Nodig je vrienden uit voor een dobbelspel of een feestelijk diner. Om geld en tijd te besparen kan je aan de groep vragen of iedereen wat lekkers wilt meenemen. Zo sta jij minder lang in de keuken en kan iedereen zijn lievelingsgerecht met iedereen delen. Om het wat makkelijker en overzichtelijker te maken kan je ook een thema bedenken. Bijvoorbeeld een Italiaanse kerst, misschien just met een Mexicaans tintje. Leef je uit!

 Cadeautjes

Sta jij ook altijd met je handen in je haar als je de stad in moet op zoek naar dat perfecte cadeautje? Je kan er ook voor kiezen om belevingen aan mensen te geven. Bijvoorbeeld samen naar een pretpark, spa, uiteten of iets anders wat goed bij dat persoon past. Supergezellig om te doen en jij hoeft minder door de stad te slenteren. En daarnaast is samen herinneringen opdoen is  zoveel waardevoller dan spullen.

Gezellig avondje organiseren

Ben je niet zo van het koken en bestel je liever een pizza. Helemaal geen probleem! Voor een leuke avond hoef je echt niet zoveel te doen. De feestdagen gaan uiteindelijk vooral om de gezelligheid en tijd spenderen met je vrienden en familie. Dit kan ook door gezellig een avondje te organiseren waar je de bordspelletjes uit de boekenkast pakt, films kijkt of samen kerstkoekjes bakt. Een leuke avond is 100% gegarandeerd en jij staat niet uren in de keuken te zweten.

Op vakantie

Kan je de feestdagen stress echt even niet hebben? Ga op vakantie. Lekker bij het zwembad liggen waar de zon nog schijnt, of juist lekker gaan skieen in de bergen. Doe het! Gezellig met je vrienden of familie zoiets organiseren is zeker een tjd die je nooit meer gaat verget

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!