Je hebt weken lang kunnen genieten van je welverdiende vakantie, maar die zit er helaas bijna op. Het ‘normale’ leven gaat weer beginnen, waar je iedere dag in het klaslokaal zit. Om dit schooljaar gemakkelijker te maken, heb ik een aantal tips zodat jij dit jaar met twee vingers in de neus zult halen! Veel leesplezier en vergeet niet om aantekeningen te maken (;

1. Blijf georganiseerd met een kalender

Zorg dat je aan het begin van het schooljaar een kalender aanschaft (of gebruik je telefoon). Zo blijf je georganiseerd en voorkom je dat je in de stress raakt. Heb je een toets over 5 weken? Noteer het meteen! Je krijgt vaak veel informatie van verschillende docenten, waardoor niet alles in je hoofd blijft zitten. Door middel van een kalender zul je het niet allemaal zelf hoeven te onthouden. Echt een aanrader!

2. Neem ook pauze

School is niet altijd even makkelijk; toetsen kunnen voor stress zorgen, maar je moet niet vergeten om ook rust te nemen. Uren achter elkaar leren is helemaal niet goed. Probeer in plaats daarvan in delen te leren. Je zult merken dat je meer concentratie hebt. Hierdoor onthoud je dingen beter, waardoor je een goed resultaat kunt neerzetten. Daar heb ik in ieder geval alle vertrouwen in!

3. Meedoen in de les

Tijdens de lessen in het handig om goed op te letten en eventueel vragen te stellen. Vaak wordt er al heel veel stof besproken dat terugkomt in de toets. Hierdoor hoef je minder thuis te doen en weet je waar je nog extra aandacht aan moet besteden. Als je nog je laatste vragen hebt, kun je die op tijd stellen. Je zult dan helemaal voorbereid zijn!

4. Zorg voor een goed ritme

Als er iets belangrijk is in het leven, is het ritme. Bij een goed ritme heb je genoeg energie en concentratie om de dag te ‘overleven’. Als jij om 04:00 gaat slapen en om 08:30 weer in het klaslokaal moet zitten, is je energie en concentratie ver te zoeken. Zorg dus dat je elke nacht minimaal 8 tot 9 uur slaapt pakt. Je voelt je fitter en bent actiever in de lessen.

Aantekeningen gemaakt? Dan ben jij helemaal klaar voor het schooljaar 2023/2024. Ik weet zeker dat het helemaal goed moet komen. Geniet nog even van je vakantie en heel veel succes aankomend schooljaar! (:

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!