Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt, waar ieder kind kansen krijgt. 

Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

JINC Flevoland

De cijfers liegen er niet om: in Almere groeit 1 op de 9 kinderen in armoede op, in Lelystad zelfs 1 op de 6.  Dit is een groot probleem, niet in het minst omdat armoede leidt tot kansenongelijkheid. Want ga maar na: hoe moet je ontdekken wat je wil en kan als je blik niet verder reikt dan je buurt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt, en niet veel mensen met je meedenken en je stimuleren?

JINC Projecten

JINC heeft negen verschillende projecten voor kinderen van acht tot zestien jaar, die samen een leerlijn vormen. In het ideale geval doorlopen leerlingen het hele traject, maar scholen maken uiteraard hun eigen selectie. Bedrijven en professionals kunnen die projecten kiezen waar ze de meeste affiniteit mee hebben.

Meer informatie over JINC vind je hier.

 

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!