Het nieuwste festival van Almere, geprogrammeerd en geproduceerd door buurtbewoners uit Almere-Haven, zoekt vrijwilligers. Naar aanloop van het festival worden verschillende trajecten in gang gezet waarbij bewoners samen toewerken naar het festival. Iedereen uit heel Almere kan zijn of haar steentje bijdragen aan dit festival. Enter vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 juli in drie verschillende wijken in Almere-Haven. Aanmelden als vrijwilliger kan via www.enteralmerehaven.nl.

Ben je er niet vies van om je kracht in te zetten om spullen van hot naar her te sjouwen? Wil je ervoor zorgen dat de aankleding van het festival er tiptop uitziet? Of wil je iedereen laten weten dat het festival er is? Dan zijn we op zoek naar jou!

Zo draag je jouw steentje bij

#1 – Het rondbrengen van Posters & Flyers
Tijdsinvestering: Minimaal 1 dag in de maand juni

Ken jij jouw wijk op je duimpje en weet je waar de meeste mensen langskomen? Zorg jij ervoor dat de posters en flyers van Enter in het zicht liggen van verschillende wijkbewoners? Dan is het rondbrengen van posters en flyers op je lijf
geschreven. Je hoeft geen fanatieke marathonloper te zijn. We zijn opzoek naar mensen die minimaal een dag in de maand juni hun sportieve schoenen aan kunnen trekken om een rondje te maken door hun buurt. Lijkt dit je wat? Geef je dan snel
op.

#2 – Samen bouwen aan de aankleding
Tijdsinvestering: Minimaal 1 dag in de maand juni

Vind je het leuk om samen met mensen de handen uit de mouwen te steken? Ben jij in staat om letterlijk en figuurlijk spijkers met koppen te slaan. Dan vind je het vast leuk om samen te bouwen aan de aankleding voor Enter. . Wil je in de weer met hout, stof, schroeven en hamers? Kom dan langs op de ENTER maakdagen op 23, 24, 25, 26 juni en/of 2 en 3 juli. Je hoeft natuurlijk geen volwaardig klusser te zijn om mee te helpen. Hoe meer handjes hoe mooier de wijk er op 3 & 4 juli uitziet.

#3 – Locatiemanager
Tijdsinvestering: Het Enter weekend (3 & 4 juli)

Lijkt het je mooi om een onderdeel te zijn van het grote geheel dat Enter is? Ontvang jij graag je mede-buurtbewoners op ruim dertig locaties door heel Almere Haven? Dan ben jij mogelijk een zeer geschikte locatiemanager. Als locatiemanager
draag jij de verantwoordelijkheid voor de locatie waar je staat. Je ontvangt het publiek, bent een aanspreekpunt voor kunstenaars en gasten. Als locatiemanager is het fijn als je het hele weekend beschikbaar bent. Meld je aan via het formulier op www.enteralmerehaven.nl. Op deze website zijn ook de volledige beschrijvingen van de vrijwilligersvacatures te vinden.

#4 Bamboestiek

Wil je liever gericht meehelpen aan een spectaculair kunstwerk? In de middag van 2 juli wordt het kunstwerk Bamboestiek van Antoon Versteegde. Opgebouwd in de Havenkom. Een indrukwekkend bouwwerk van 15, bij 15 bij 10 meter dat volledig bestaat uit bamboestokken. Hiervoor zoekt Enter nog vrijwilligers die het leuk vinden
om dit kunstwerk te helpen opbouwen. De opbouw vindt plaats in de middag van 2 juli.

Over Enter Almere Haven

Enter Almere Haven is de volgende fase in het doorlopende kunstparticipatieprogramma van Corrosia, waarin professionals, betrokken bezoekers en buurtgenoten gezamenlijk een programma neerzetten, dat bijdraagt aan een sterkere culturele infrastructuur een betere leefomgeving in Almere. De afgelopen twee jaar werkten Almeerse buurtbewoners onder leiding van Corrosia aan dit festival, wat oorspronkelijk in juni 2020 plaats had gevonden. Sinds november 2020 is de draad weer opgepakt en is de organisatie weer in volle gang. Met Enter Almere-Haven neemt Corrosia een stap verder de wijk in en gaat op zoek naar goede ideeën, betrokkenheid en publiek. Hiermee wil Corrosia kunst in vele handen leggen. De inhoudelijke zeggenschap is hier – na discussie en
dialoog – volledig aan de deelnemende burgers.

Enter Almere Haven wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Gemeente Almere en Prins Bernhard Cultuurfonds en geadviseerd door Dēmos, de organisatie achter het succesvolle ENTER Festival BXL in Brussel.

Foto door: Kim Doeleman

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!