Cindy Mostaard (29) was jarenlang niet naar school geweest, toen ze besloot alsnog een diploma te gaan halen. Bij Learn2Work leerde ze weer in het schoolritme te komen én werkte ze aan haar zelfvertrouwen.

‘Tijdens mijn opleiding bij PRO Almere liep ik stage in het restaurant van de Hema. Daar kon ik naderhand blijven werken. Twee jaar later brak de financiële crisis uit en werd mijn contract helaas niet verlengd. Ik heb tweeënhalf jaar thuis gezeten. Dat was echt heel lang, het maakte me depressief. Gelukkig kon ik daarna aan de slag in de bar van Doenersdreef Zorg, maar ook dat werk stopte na twee jaar. Opnieuw zat ik thuis. Het UWV adviseerde me om een diploma te gaan halen op mbo1-niveau. Maar omdat ik al zo lang niet meer naar school was geweest, verwees het ROC mij door naar Learn2Work.

Iedereen accepteert je

Bij Learn2Work heb ik geleerd om weer in het schoolritme te komen. En dat was echt wel even wennen! Er wordt hier heel erg gekeken wat je zelf wil en wat je nodig hebt. Ik kreeg verschillende schoolvakken, maar ik heb ook gewerkt aan mijn zelfvertrouwen. Vroeger ben ik veel gepest, waardoor ik erg onzeker was. Ik kan nu veel beter voor mezelf opkomen. Dat heb ik geleerd van mijn coach Daniëlle. Het klikte vanaf dag één en ze was er altijd voor me. Ik kon over alles met haar praten, ze vond niks gek. Bij Learn2Work heb ik het erg naar mijn zin gehad. De sfeer was goed. Je mag er jezelf zijn, iedereen accepteert je zoals je bent.

Na Learn2Work werd ik toegelaten tot de Entree-opleiding van het ROC. Dat is een heel brede opleiding van één jaar. Die heb ik inmiddels afgerond en nu zit ik in het eerste jaar van de opleiding Medewerker Dierenverzorger bij Aeres VMBO in Almere.

Ik kan altijd op haar rekenen

Ook nu kan ik nog steeds bij Daniëlle terecht. Toen ik net was begonnen aan de Entree-opleiding, had ik vooral moeite met het vak Nederlands. Daniëlle heeft meteen bijles voor me geregeld. Nu kan ik wel wat extra hulp bij Engels gebruiken, en ook dat is ze voor me aan het regelen. De begeleiding van Learn2Work stopt dus niet als je bent uitgestroomd. Ik woon op mezelf en het is soms best lastig om het huishouden en school met elkaar te combineren. Maar ik weet dat ik altijd op Daniëlle kan rekenen. Dat is een fijne gedachte.

Zonder Learn2Work zou ik nu nog in de horeca werken, of misschien nog steeds thuiszitten met een uitkering. Ik kijk nooit zo naar de toekomst, ik richt me liever op het hier en nu. Maar straks hoop ik een baan te vinden die ik écht leuk vind. Waar ik kan werken met dieren, want dat wil ik het allerliefst. Ik ben nu op zoek naar een stageplek en dat is niet makkelijk in coronatijd. Maar ik geef niet op, ik weet waar ik het voor doe.’

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!

Eén gedachte over “Cindy: ‘Ik geef niet op!’”

Reacties zijn gesloten.