Jongeren en jongvolwassenen veerkrachtig; ze hebben vaak de wilskracht en het vermogen om problemen zelf aan te pakken. Mits ze de juiste begeleiding krijgen. Tactus kan hen op verschillende manieren hierin ondersteunen. Tactus vindt het belangrijk dat je als jongere duidelijke en betrouwbare informatie kunt vinden over het gebruik van verslavende middelen.

Ervaar je voordelen van je gebruik en gedrag, maar geeft je omgeving aan er last van te hebben? Inzicht geven in je gebruik of gedrag is ons uitgangspunt bij Tactus. Met behulp van bijvoorbeeld een zelftest krijg zowel jij als je ondersteuner inzicht in je gebruik. Met het advies kun je zelf eventuele vervolgstappen zetten.

Specialistische hulp

Maar soms is bijsturen niet genoeg en heb je wat meer ondersteuning nodig. Bij Tactus zijn er verschillende vormen van behandeling die aansluiten bij jouw (gedrags-)verslaving. Zo hebben zij bijvoorbeeld een specifieke cannabisbehandeling.

Als er meer aan de hand is dan alleen gebruik, bijvoorbeeld een trauma of ADHD, doen ze vervolgonderzoek om de situatie goed in beeld te krijgen en starten vanuit daar een verdere behandeling. Dat kan meervoudige verslavingshulp zijn die zij eventueel in samenwerking met andere zorgverleners bieden.

Als het nodig is, kan de ondersteuning worden uitgebreid met hulp voor het hele gezin. In deze systeemtherapie kijken ze naar de samenhang van de problemen en vanuit daar naar oplossingen.

Alcohol & Drugs Poli

Soms komt een jongere wegens alcohol- of drugsgebruik terecht bij de huisartsenpost of in het ziekenhuis. Omdat alcohol- en drugsgebruik op jonge leeftijd erg schadelijk is, brengt de arts de jongere en diens ouders in contact met iemand van Tactus Verslavingszorg. Dit alles om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt.

Je kan met Tactus verslavingszorg ook anoniem chatten (ma-vrij van 13.00 uur tot 17.00).

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!