• Ben je tussen de 12 en de 23 jaar en maak je soms dingen mee waar je niet zo makkelijk met iemand over praat? Voel jij je eenzaam, onzeker, gestrest, depressief of onbegrepen? Zijn er spanningen thuis, op school of is er iets anders waar je mee zit? Dan kan het helpen om eens met een jongeren maatschappelijk werker te praten.
  • Ook kan je terecht bij de jongerenwerkers van De Schoor. De Schoor organiseert veel activiteiten met en voor jongeren. Van pannavoetbal tot make up cursus. Bij elk jongerencentrum zijn jongerenwerkers aanwezig met wie je van alles kan bespreken.
  • Als je op school zit kan je altijd een gesprek aanvragen met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige die verbonden is aan de school. Je ouders kunnen zo’n gesprek ook aanvragen.
  • Iemand die met je mee denkt. Twee mensen weten meer dan een. Heb je een lastig gesprek en wil je wel iemand meenemen die met je meedenkt? Bij OCO Almere zijn vrijwilligers die jouw situatie snappen. En met je mee kunnen denken. Of wat kunnen uitleggen als je het zelf even niet meer ziet.  Ook bij Mee zijn er mensen bij wie je terecht kan. Iemand die jouw situatie snapt en in jouw belang kan ondersteunen. Iemand die de weg kent en veel kennis heeft.
  • Een maatje. Zit je in een lastige situatie thuis of op school? Of heb je weinig contact met anderen? Heb je het idee dat je er alleen voor staat? Dan kan je wel een maatje gebruiken. Gewoon om samen te sporten. Of te kletsen. Of even te helpen bij een telefoongesprek of een brief. Wat dan ook. Match is er voor iedereen tussen de 4-24 jaar.

Verder kun je op JonginAlmere terecht op ons forum. Op het forum kun je anoniem praten met andere jongeren over bijv. school, seks, werk, familie en meer.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!