In mei is de SkillsCV app in Almere gelanceerd. SkillsCV is een app die jou helpt om een baan te vinden waarbij je skills het kernpunt zijn.

Bij SkillsCV gaat het matchen niet enkel op basis van opleidingen of diploma’s, maar is er juist veel ruimte om vaardigheden en ervaring te laten zien. Bovendien wordt er soms nog steeds geselecteerd op basis van bijvoorbeeld leeftijd, afkomst of geslacht. Door de mogelijkheid om anoniem te solliciteren ziet ieder CV er in de SkillsCV app hetzelfde uit en wordt er gestreefd naar een inclusiever, transparanter en eerlijker selectieproces.

Talent in de regio houden

De gemeente Almere wil zoveel mogelijk Almeerders stimuleren om de SkillsCV app te gebruiken. 

Uiteindelijk willen ze ervoor zorgen dat zoveel mogelijk talent in de regio blijft werken. Hiervoor is het belangrijk dat het onderwijs en de arbeidsmarkt in Almere op elkaar aansluiten. Met de informatie die ze uit de app verkrijgen kunnen ze in samenwerking met scholen gericht monitoren en sturen als het gaat om aanbieden van begeleiding, vervolgopleidingen of trainingen. 

Meer informatie over de app staat op www.skillscv.nl. Download de app voor via de Google Play of de App Store.

 

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!