Hoeveel hoor je te verdienen als student?

Maar eerst:

Wat hoor je eigenlijk te verdienen met een studentenbaan? Het minimumloon voor een 17-jarige is €3,83. Dit is een bruto bedrag. Dus dat betekent dat je daarover nog belasting moet betalen. In 2021 is dat 37,1% tot €68.508 per jaar. Een 18-jarige moet minimaal €4,85 krijgen.

Kijk hieronder voor een overzicht per leeftijd:

minimumloon

Maar hier komen we ons bed niet voor uit.

Je kunt gemakkelijk €10 per uur krijgen als je een beetje doorzoekt.

Maar hoe dan?

Waar vind je de beste betaalde bijbanen?

Dat is natuurlijk de grote vraag. Waar moet je zijn voor een goed betaalde bijbaan of studentenbaan?Hoe komen je medestudenten toch aan die pareltjes?

1. Eigen netwerk

Net zoals bij een nieuwe baan, geldt bij het zoeken van een bijbaan dat je het beste kunt kijken naar je netwerk. Dat komt omdat goedbetaalde (bij)banen gewild zijn. Vacatures staan nooit lang open. Vraag dus massaal rond bij je medestudenten wat zij doen en hoeveel zij verdienen. En vraag of ze jou een seintje kunnen geven als er een plek vrijkomt.

2. Vacaturesites

Kijk even op de volgende sites:

Je kunt namelijk zoeken op de zoekterm ‘best betaalde bijbanen’.

Iets wat niet veel studenten weten.

De best betaalde studentenbanen

1. Bijles geven

Salaris: €12 – €15 per uur

Bijles geven is 1 van de meest gunstige baantjes in je studententijd. Je zet je kennis van je middelbare school in om scholieren te helpen met hun huiswerk. Dus ben je goed in Wiskunde, Natuurkunde of Duits? Zoek dan naar een bijles school of bekijk of er scholieren in je kennissenkring bijles nodig hebben. Ouders zijn bereid om flinke bedragen neer te leggen om hun kids bij te scholen. En tegenwoordig kun je ook steeds vaker bijles geven op de basisschool. Door corona hebben veel leerlingen een achterstand opgelopen. Denk aan vakken zoals begrijpend lezen, rekenen of spelling. Je begeleidt kinderen die een extra steuntje in de rug nodig hebben, zodat ze daarna weer zelfstandig en vol zelfvertrouwen verder kunnen.

2. Sales functie

Salaris: €15 – €40 per uur

Niet voor iedereen, maar ben jij een makkelijke prater? Kijk dan zeker naar sales functies. Je gaat telefonisch in gesprek met bedrijfseigenaren, directeuren en andere beslissingsbevoegden. Tijdens deze gesprekken breng je hun situatie in kaart, stel je vast welke risico’s er bestaan en zet je op subtiele manier passende oplossingen in de spotlight. Je wordt beoordeeld op de door jou vergaarde informatie en de hoeveelheid door jou opgewarmde contacten. Naarmate je groeit in je kennis en ervaring krijg je meer verantwoordelijkheden toebedeeld. En dus meer geld! Zo zullen bijvoorbeeld de belangrijkere contacten aan je worden toegewezen. Uiteindelijk is je doel als student een enorme hoeveelheid kennis en werkervaring te vergaren op gebied van financiën en juridische zaken.

3. Chauffeur

Salaris: €8 – €12 per uur

Heb je een rijbewijs en vind je het leuk om te rijden in dure auto’s? Dan is dit de perfecte bijbaan voor jou. Je rijdt mensen uit het zakenleven rond als privéchauffeur. Dus je pikt ze vaak ’s ochtends op om ze rond te rijden naar hun afspraken. In de tussentijd heb je tijd voor jezelf en kun je bijvoorbeeld studeren. Ideaal. Meestal zet je deze mensen aan het eind van de dag weer thuis af en pak je zelf de trein of bus weer terug naar huis. Een Ov-jaarkaart is dus wel aan te raden. Ook kun je bij dezelfde bedrijven vaak kiezen om alleen auto’s te transporteren. Als ‘hiker’ word je volledig naar jouw beschikbaarheid ingeroosterd om bijvoorbeeld leaseauto’s van de ene leaserijder naar de andere te rijden. Daarbij doe je voor de wisseling ook een nauwkeurige inspectie van de auto. Je bent dus niet alleen chauffeur maar ook een beetje inspecteur.

4. Helpdeskmedewerker

Salaris: €12 – €15 per uur

Je zou het misschien niet denken met de toename in online verkeer, maar het aantal callcenters in Nederland is groter dan ooit. Vind je het leuk om mensen telefonisch te helpen? Dan zou dit zomaar iets voor je kunnen zijn. Je kunt tegenwoordig ook vaak vanuit huis werken. Inloggen en op dat moment kun je gebeld worden. Voordat je van start gaat krijg je vaak een training aangeboden waarin je alles geleerd wordt over wat je kan verwachten en hoe je daarmee om moet gaan.

5. Veldwerker

Salaris: €12 – €16 per uur

Als veldwerker onderzoek je onder andere parkeergedrag en verkeersstromen, voer je tellingen uit, neem je enquêtes af of inventariseer je objecten. Jij verzamelt de data die wordt gebruikt om rapportages op te stellen. Iets waarvoor je zorgvuldig moet kunnen werken. Je bent van alle markten thuis. Of je nou lekker de straat op gaat om in het zonnetje aan de slag te gaan, of op kantoor helpt met digitale tellingen: alles is mogelijk. De klussen zijn meestal verspreid over het hele land, dus je komt nog eens ergens. Werken in de weekenden, of juist liever doordeweeks? Beide is vaak mogelijk. Kortom: De ideale bijbaan voor naast je studie, of juist om de periode tussen je afstuderen en je eerste baan te overbruggen.

6. Horeca

Salaris: €15 – €20 per uur + fooi

Weer helemaal terug van weg geweest na corona en je kunt er nog steeds aardig mee verdienen. Zeker als je de fooien meerekent. Dus ga naar je lokale kroeg, restaurant, terras of hotel en vraag of ze mensen kunnen gebruiken. Hoe hoger het segment hoe meer je kunt verdienen. Zo kun je in chique restaurants heel goed verdienen.Zeker als jij in staat bent om een mooi verhaaltje te houden bij de wijnen die je serveert.

7. Thuiszorgmedewerker

Salaris: €7 – €15 per uur

Iets heel anders, maar als je graag ouderen wilt helpen is dit een hele dankbare baan. De thuiszorg schreeuwt om mensen en kunnen iedereen gebruiken. En wat niet iedereen weet: Je kunt steeds beter verdienen in de zorg. Zeker ’s avonds en in het weekend wanneer je extra toeslagen ontvangt.

8. Administratief werk

Salaris: €10 – €15 per uur

Banken, verzekeraars en energiebedrijven betalen goed voor relatief eenvoudig werk zoals het verwerken of controleren van persoonsgegevens. Bij grote verzekeraars zoeken ze bijvoorbeeld regelmatig studenten die de gegevens van verhuisde of nieuwe verzekerden in het systeem verwerken. Bovendien is het vaak mogelijk om thuis te werken.En grote bedrijven zijn in staat om een behoorlijk salaris op te hoesten.

9. Magazijnwerk

Salaris: €7 – €15 per uur

Hou je ervan om je handen uit je mouwen te steken? Dan is magazijnwerk misschien iets voor jou! Denk aan het verzamelen van orders in de grote magazijnen van online shops of het orderpikken van orders in koelcellen of vriezers. Omdat niet iedereen dit zwaardere werk wil , kun je hier aardig mee verdienen. Want vaak geldt: Hoe zwaarder het werk, hoe meer je kunt verdienen.

10. Maaltijdbezorger

Salaris: €12 – €24 per uur

Bezorg maaltijden wanneer jij wilt. En werk wanneer je wilt. Makkelijk te combineren met een baan of studie. Op drukke tijden kun je makkelijk 20 euro per uur verdienen omdat je per bestelling betaald krijgt. Kijk bij de grote spelers in de markt zoals Thuisbezorgd, Uber Eats of Deliveroo of ze nog mensen zoeken.

11. Hovenierswerk

Salaris: €10 – €12 per uur

Hou je er van om buiten in de natuur aan het werk te zijn? Ga dan aan de slag bij een hoveniersbedrijf. Je bent de hele dag buiten en kunt lekker met je handen aan de slag gaan. Snoeien, onkruid wieden en tuinafval opruimen.

12. Start een eigen site

Salaris: €1 – €200+ per uur

Je gaat hier niet meteen veel geld mee verdienen. Maar de aanhouder wint. Bedenk een onderwerp dat je leuk vindt en start met schrijven. Artikel na artikel. Plaats Adsense op je site om eenvoudig te verdienen aan advertenties. Na een maand of 6 zul je de eerste resultaten gaan zien. En vanaf dat moment ga je met ieder artikel dat je publiceert steeds meer geld verdienen. Niet voor iedereen, enkel voor de volhouder met visie.

13. IT klusser

Salaris: €10 – €12 per uur

Ga ouderen helpen met hun computerproblemen. Je zult versteld staan hoeveel mensen issues hebben met hun wifi, opstarten van pc, aan de praat krijgen van hun printer en ga zo maar even door. Er zijn ondertussen veel bedrijven die hier slim op inspelen. Zoals:

Check de websites en bekijk of ze nog mensen nodig hebben.

Bron: https://www.beaks.nl/best-betaalde-bijbanen/

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!