12 augustus is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag van de Jeugd. Deze dag staat in het teken van jongeren van 15 tot 24 jaar, en wat zij betekenen voor de wereld en het ontwikkelen van hun kansen. Dit jaar is het thema ‘veilige omgeving voor de jeugd’. Hiermee wordt bedoeld dat jongeren elkaar moeten kunnen ontmoeten in een veilige omgeving. In deze blog zullen we een overzicht geven van een paar veilige plekken waar jij terecht kan.

Digitale en telefonische platforms

JongerenApp Almere

Heb je een vraag, probleem of wil je wat kwijt? Dan kan je via whatsapp in contact komen met jongerenwerkers. JongerenApp Almere is er voor jongeren van 14 tot en met 27 jaar. Het nummer is bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 13.00 tot 21.00 uur op 06 3909 8133. Je kan dit nummer natuurlijk ook telefonisch bereiken.

De kindertelefoon

Ben je tussen de 8 en 18 jaar? Dan kan je anoniem bellen en chatten met de kindertelefoon. Deze is elke dag bereikbaar tussen 11:00 en 21:00 op 0800-0432. Daarnaast heeft de kindertelefoon ook een forum waar je ervaringen met leeftijdgenoten kan delen.

Alles oké?

Ben je tussen 18 en 25? Dan kan je terecht bij Alles oké? Dit is een initiatief van De Kindertelefoon. Je kan anoniem via chat of telefoon (0800-0450) elke dag tussen 14:00 en 22.00 in contact komen met een getrainde vrijwilliger.

Jong in Forum

Jong in heeft ook een forum. Deze is te vinden op de website. Dit forum is er voor iedereen van 10 tot 23. Je kan hier terecht om over van alles te praten.

Jongerenwerk in Almere

Op onze website hebben een overzicht van verschillende jongeren initiatieven in Almere waar je terecht kan als je behoefte hebt aan een veilige plek.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!