Een kamer vinden is zo makkelijk nog niet. Vooral in de grote steden van Nederland, dat geldt ook voor Almere. De meeste woonruimtes liggen in het centrum van Almere. Maar hoe werkt het? Hoe kom je aan een kamer?

Een kamer huren

Als je een kamer huurt betekent dit dat je een woning deelt met andere studenten, dit gaat dan om de keuken, toilet en badkamer. Vaak is er ook een gezamenlijke woonkamer aanwezig.

Kamers worden door woningcorporaties in Almere toegewezen en gaan niet via WoningNet Almere. De kamers op het Dichterhof worden verhuurd en toegewezen door Ymere. Goede Stede probeert leegkomende kamers in eerste instantie via de huidige huurder te verhuren. Dit betekent dat dat de huidige huurder van een kamer iemand mag voordragen. Als dit niet lukt, wordt de kamer alsnog aan andere studenten aangeboden. Heb je interesse kun je je inschrijven bij Goede Stede.

Meer informatie kun je vinden via: Ymere, Goede Stede en de Alliantie.

Aanbod

Het is ook mogelijk om op een andere manier een kamer te huren, buiten een woningcorporaties om. Het aanbod kun je bekijken op Kamer Almere, Kamers of op Kamernet.

Wat als je een kamer hebt gevonden?

Mocht je een kamer hebben gevonden, dan ben je er nog niet. Ga altijd, langs bij de kamer en stel vragen. Zijn de huisgenoten leuk genoeg, is de kamer groot genoeg, hoe is de omgeving? Als je de kamer echt leuk vindt en je wilt ervoor gaan is het handig om al je inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten. Ga je het financieel wel reden? Denk hierbij aan kosten zoals de huur, boodschappen, verzekeringen etc. Zodra je verhuist bent moet je aan de gemeente doorgeven waar jij nu woont.

Ben je dakloos of heb je hulp nodig bij wonen? Kijk dan hier voor meer informatie. Wil je kijken naar begeleid wonen? Bekijk dan deze pagina.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!