Het is je vast niet ontgaan. De woningmarkt is een ramp. We durven te wedden dat iedereen wel iemand kent die graag wilt of moet verhuizen, maar dat het zoeken van een nieuwe woning of kamer niet soepel verloopt. Misschien zoek jij zelf wel op dit momenten een (studenten) woning. Om je een beetje om weg te helpen een paar opties waar je zou kunnen beginnen met zoeken.

Sociale huur (Woningnet Almere)

Ben je boven de 18? Dan is het zeker verstandig om je in te schrijven Woningnet. Via Woningnet Almere komen sociale huurwoningen aan het bod. Via woningnet komen ook woningen te staan voor studenten en jongeren. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe groter de kans dat je bovenaan de wachtrij komt te staan. Soms komen er ook woningen beschikbaar die via een loting systeem verdeeld worden. Om te kunnen reageren op het woningaanbod moet je ingeschreven staan bij WoningNet Almere. Je kan je inschrijven via hun website. Dit kost 20,- per jaar. WoningNet

Een kamer huren

Als je een kamer huurt betekent dit dat je een woning deelt met andere studenten, dit gaat dan om de keuken, toilet en badkamer. Vaak is er ook een gezamenlijke woonkamer aanwezig.

Kamers worden door woningcorporaties in Almere toegewezen en gaan niet via WoningNet Almere. De kamers op het Dichterhof worden verhuurd en toegewezen door Ymere. Goede Stede probeert leegkomende kamers in eerste instantie via de huidige huurder te verhuren. Dit betekent dat dat de huidige huurder van een kamer iemand mag voordragen. Als dit niet lukt, wordt de kamer alsnog aan andere studenten aangeboden. Heb je interesse kun je je inschrijven bij Goede Stede.

Meer informatie kun je vinden via: YmereGoede Stede en de Alliantie.

Huidige projecten in Almere

Langs de Wisselweg en Spoordreef komen vijf woontorens met in totaal ongeveer 850 woningen, waaronder starters- studentenwoningen. De studentenwoningen worden toegewezen aan studenten die hun onderwijs in Almere volgen en Almeerse jongeren die buiten de stad studeren. Een VVD-motie met als voorstel om deze groep studenten voorrang te geven is donderdagavond aangenomen door de gemeenteraad.

Ben je dakloos of heb je hulp nodig bij wonen? Kijk dan hier voor meer informatie. Wil je kijken naar begeleid wonen? Bekijk dan deze pagina.

Avatar foto

Door JonginAlmere

JonginAlmere is voor, door en van jongeren! Bij ons kun je terecht voor informatie over diverse onderwerpen, uitgaan in Almere, agenda en nog meer!